Ngannou obranio titulu! Dvije runde kaskao pa se prebacio na hrvanje i čudesno slavio

Foto: Instagram

Nije tako izgledalo nakon dvije prve runde, ali Francis ‘Predator’ Ngannou (35, 17-3) obranio je titulu teške kategorije nakon pet rundi ‘rata’ protiv Ciryla Ganea (31, 10-1) i tako sunarodnjaku nanio prvi poraz u karijeri!

Privremeni prvak je na startu borbe te u prve dvije runde pokazao ono što su mnogi isticali kao njegovu prednost – odlično kretanje i borbu na nogama te žestoko kažnjavao ‘Predatora’, a Francis se pokušavao izvući ulascima u izmjene i klinčevima koje nije mogao inicirati. Slične smo stvari gledali i u drugoj rundi, a zvižduci publike nakon toga sve su rekli. No, u trećoj se rundi probudio i fantastično srušio Ganea.

Iznenadilo je to borca iz Paris Factoryja, a uspio ga je Ngannou dobro kazniti na leđima. No, digao se Gane i nastavio s borbom, ali pola minute prije kraja runde opet je završio na podu i prvak je uzeo svoju prvu rundu. U četvrtoj je kontrolirao gornju poziciju i tu i tamo bacio koji udarac prvak, ali prvotan odabir bio je hrvanje. Tako je kontrolirao situaciju, kažnjavao sunarodnjaka, a u petoj je Gane prvi srušio Ngannoua, no ‘Predator’ ga je uspio preokrenuti te je uzeo i petu rundu za zasluženo slavlje.

Bilo je to jednoglasnom sudačkom odlukom (49-46, 48-47 x2), a slavodobitno je pokazao bivšem treneru da se prevario u najavama.

U sunaslovnoj borbi Deiveson Figueiredo (34, 21-2) slavio je u trilogiji protiv Brandona Morena (28, 19-6). Bila je to borba puna preokreta, a nakon pasivne prve runde, u drugoj su pogađala oba borca. U trećoj rundi je Brazilac odličnim udarcima dva puta rušio Meksikanca, još jednom ga je na koljena bacio u četvrtoj, dok je peta runda bila sve ili ništa, oba su borca išla na prekid, ali na kraju se otišlo do sudačke odluke.

Oni su s tri puta 48-47 odlučili u korist Brazilca, a izgledno je da ćemo imati i – tetralogiju! Rezultate ostalih mečeva možete pročitati u nastavku.

UFC 270 – Rezultati

Francis Ngannou (c) def. Ciryl Gane – jednoglasna sudačka odluka
Deiveson Figueiredo def. Brandon Moreno – jednoglasna sudačka odluka
Michel Pereira def. André Fialho – jednoglasna sudačka odluka
Said Nurmagomedov def. Cody Stamann – submission (R1, 0:47)
Michael Morales def. Trevin Giles – TKO (R1, 4:06)

Victor Henry def. Raoni Barcelos – jednoglasna sudačka odluka
Jack Della Maddalena def. Pete Rodriguez – TKO (R1, 2:59)
Tony Gravely def. Saimon Oliveira – jednoglasna sudačka odluka
Matt Frevola def. Genaro Valdéz – TKO (R1, 3:15)
Vanessa Demopoulos def. Silvana Gómez Juárez – submission (R1, 2:25)
Jasmine Jasudavicius def. Kay Hansen – jednoglasna sudačka odluka

Prošli članak

[VIDEO] Gane i Ngannou oči u oči prije okršaja: Pozdravili se uz smiješak i 'fist bump'

Sljedeći članak

Neporaženi Rus potpisao za FNC, odmah se 'obračunao' s Bojkovićem na društvenim mrežama!

Preporučeno
Total
1
PODIJELI