Napokon potvrdili meč Hrgovića i Zhanga, poznato i koliko će borci zaraditi

Foto: Instagram

Nakon pisama i pisama, pregovora i odbijanja, IBF je stigao do novog protivnika za Filipa Hrgovića (29, 14-0), a nekako je na kraju to bilo i očekivano – sve je prihvatio dugo spominjani Kinez Zhilei Zhang (38, 23-0-1). Da, bilo je nekih problema u pregovorima, ali na kraju je sve dogovoreno.

Na licitaciji je pobijedio Matchroom Boxing iza kojeg stoji Eddie Hearn što je poprilično očekivano jer on surađuje s oba borca, a ipak neće biti sami već će to biti u suradnji s Wasserman Boxingom. Zajednička je ponuda bila 650 tisuća američkih dolara.

Pobijedili su jedinog konkurenta ProBox koja je nudila 410 tisuća dolara, a riječ je o ukupnom iznosu honorara koji će Hrgović i Zhang podijeliti u omjeru 60-40, odnosno ‘El Animal’ će uzeti oko 325 tisuća dolara.

Sad nam slijedi novo čekanje jer borci moraju potpisati ugovor da pristaju na ponudu, a uskoro bi trebali saznati i mjesto i vrijeme održavanja borbe. Imaju rok od 30 dana za potpisivanje. Podsjetimo, Otpadali su redom Luis ‘King Kong’ Ortiz (42, 33-2), Joseph Parker (29, 30-2), Tony Yoka (29, 11-0), Agit Kabayel (29, 21-0), Murat Gassiev (28, 28-1) i bivši svjetski teškaški prvak Andy Ruiz (32, 34-2), zatim i  Demsey McKean (31, 20-0), ali sad je sve riješeno.

Prošli članak

Pojačanje FNC-a želi se osvetiti Vasi, 'Psihopat' odgovorio na prozivke: 'Bježao je dvije runde!'

Sljedeći članak

Soldić jasan: 'UFC je broj 1, ali prihvati li KSW moje uvjete - siguran sam da ostajem!'

Preporučeno
Total
1
PODIJELI