Najavljena prva priredba nove hrvatske borilačke promocije ‘Fight Nation Championshipa’

Nova hrvatska borilačka promocija, Fight Nation Championship, objavila je kako će svoju prvu priredbu održati 5. listopada ove godine. Najavljena je kao platforma za promoviranje mladih i talentiranih boraca

Dražen Forgač, bivši hrvatski MMA borac te glava zagrebačkog American Top Teama, već neko vrijeme imao je ideju stvoriti borilačku promociju kroz koju bi mladi i talentirani domaći borci dobili priliku nastupiti u profesionalnoj borbi, ali isto tako i predstaviti se publici. Odlasci u strane, prije svega ruske, poljske ili češke promocije previše su često rezultirali borbama koje našim borcima u tom trenutku nisu bile adekvatne. Tim putem patila je cijela domaća borilačka scena, jer otkako je FFC smanjio broj evenata, a nakon toga i otišao u Las Vegas, mladi hrvatski borci ostali su bez domaće promocije kroz koju bi mogli prirodnim putem razvijati svoj talent.

Fight Nation Championship to bi trebao promijeniti, ponajviše iz razloga što je stvoren upravo za mlade borce koji prije svega traže svoju priliku. Nakon što je na svom Facebook profilu službeno objavio datum prve priredbe kao 5. listopada, Dražena Forgača smo osobno kontaktirali, a on nam je potvrdio upravo tu namjeru.

“Osnovao sam ovu promociju s ciljem davanja prilike mladim borcima koji su na samom početku profesionalnih karijera ili onima koji čekaju prvi nastup. Dakle, fokus je na mladim borcima i onima koji se nemaju gdje afirmirati. Često smo viđali probleme da veće promocije odbijaju borce jer još nemaju “skor” pa se nalaze u svojevrsnoj slijepoj ulici. Na amaterskim turnirima u regiji sam vidio jako puno kvalitete i zanimaju me takvi borci. Za ovu godinu smo odlučili organizirati dvije priredbe, dok bismo iduće godine mogli pokrenuti ligu. Ove prve priredbe ćemo iskoristiti da bi iskristalizirali situaciju i kako bismo vidjeli s kojim borcima možemo računati za dalje”, najavio nam je Forgač.

Prošli članak
Instagram

Joshua prozvao Lewisa pa dobio neočekivan odgovor

Sljedeći članak
Instagram

Tyson šokirao: Koristio sam umjetni penis te mokraću žene i djece

Preporučeno
Total
0
PODIJELI