McGregor najbogatiji sportaš svijeta: U prašini ostavio Ronalda, Messija i LeBrona

Ugledni Forbes izbacio je listu s 10 najplaćenijih sportaša svijeta, a na vrhu je, pogađate, glasoviti MMA borac Conor McGregor (32, 22-5), koji je imidž, osim po sjajnim borbama, izgradio na ekscesima i ponašanju koje izlazi iz uobičajenih sportskih okvira.

Svih top 10 najplaćenijih sportaša svijeta zaradilo je najmanje 75 milijuna američkih dolara, što se nije dogodilo niti jednom od 1990. godine, barem otkad Forbes pamti i prati.

Ovogodišnja lista, koja obuhvaća zarade iz prethodnih 12 mjeseci, značajna je i jer je postavljen rekord po prihodima koji su ostvareni izvan terena. To ne treba čuditi, zbog korone mnogi nisu nastupali pa su se okrenuli sponzorima i alternativnim načinima zarade. A te face, to je sigurno, dobro znaju unovčiti svoj lik i djelo.

https://www.instagram.com/p/COwGXwoJMs1/

Kombinirano, 10 sportaša s najvećom zaradom u džep je pospremilo 1.05 milijardi dolara, što je 28 posto više od onih koji su se prošle godine našli na istoj listi. Rekordna je, podsjetimo, s 1,06 milijardi i dalje 2018., u kojoj je boksač Floyd Mayweather Jr. sam zaradio 285 milijuna, a gotovo sve od tog iznosa uprihodio je od boksačkog meča s McGregorom.

McGregor novu listu prevodi s čak 180 milijuna, od čega je 158 zaradio izvan kaveza. Većinu prihoda Conor je ostvario od prodaje vlasničkog udjela u viskiju Proper No. Twelve. Proximo Spirits, kompanija koja je preuzela njegov udio, to je platila 150 milijuna dolara. 

https://www.instagram.com/p/COvhreipsP0/

McGregor je odavno prestao biti samo borac. Na UFC-u 257 u siječnju izgubio je nokautom od Dustina Poiriera. Prvi put je na taj način izgubio u karijeri, ali sigurno mu je to lakše prihvatiti, kad zna da je na račun sjelo oko 22 milijun dolara od te borbe.

Na drugom mjestu je Lionel Messi. Zvijezda Barcelone zaradila je u periodu od 1. svibnja 2020. do 1. svibnja 2021. 130 milijuna, odnosno 10 više od rivala Cristiana Ronalda, koji se smjestio na treće mjesto.

Na sedmom mjestu je s 90 milijuna dolara Roger Federer iako je veći dio sezone izbivao zbog ozljede. Švicarac je gotovo sav iznos zaradio izvan terena kroz sponzore.

TOP 10 najplaćenijih sportaša svijeta prema Forbesu:


1. Conor McGregor $180 milijuna
2. Lionel Messi $130 milijuna
3. Cristiano Ronaldo $120 milijuna
4. Dak Prescott $107,5 milijuna
5. LeBron James $96,5 milijuna
6. Neymar $95 milijuna
7. Roger Federer $90 milijuna
8. Lewis Hamilton $82 milijuna
9. Tom Brady $76 milijuna
10. Kevin Durrant $75 milijuna

Prošli članak

Costa se vraća borbom na pet rundi protiv Cannoniera

Sljedeći članak

Slijedi 'UFC 262': Slijedi 'post Khabib era' - Chandler i Oliveira u borbi za titulu, vraća se Ferguson

Preporučeno
Total
0
PODIJELI