Legendarni bivši borac javno: ‘Ljude zovem krivim imenima, prošlog tjedna se ne sjećam’

YouTube/Screenshot

Dok je danas sigurnost u slobodnoj borbi na zavidnoj razini, valja priznati da je u početcima to bio veliki problem. UFC je tako ‘kristalizirao’ pravila s prolaskom vremena, a oni ‘veterani’ koji su sudjelovali na prvim priredbama nerijetko znaju imati i posljedice.

Iako nije sudjelovao u premijernim izdanjima UFC-a te su neka pravila već bila posložena kad je stigao u oktogon, jedan od onih koji imaju posljedice je i Spencer Fisher (44, 24-9), borac koji se uvijek borio otvoreno i bio je spreman primiti dosta udaraca.

Njegova je karijera zaustavljena 2012. godine kad je izgubio od Sama Stouta (36, 20-12-1) jer više nije mogao dobiti licencu zbog ozbiljnih neuroloških problema, a sve je krenulo nakon nokauta od Hermesa France (46, 26-20-1) kad je supruzi nedugo nakon borbe spominjao da se mora pripremati za tu borbu koju je već izgubio.

Ipak, nakon toga je odradio još 11 borbi, a umirovljen je 2013. godine što je bilo prekasno. Ostao je u promociji te primao naknadu za pojavljivanje na ponekoj priredbi, ali sve je otkazano 2017., a s tim je primanjima pokrivao terapiju jer mu je stanje već dosta zabrinjavajuće.

“Zaboravljam gdje idem, imam napade depresije, zbunjenosti i ošamućenosti, ljude nazivam krivim imenima ili im uopće ne znam ime. Postoje trenuci kad se ne mogu sjetiti imena svoje djece. Izgubio sam ravnotežu oko svega, imam problema sjetiti se što sam jučer radio i gdje sam bio. Tjedan ranije mi je potpuno u tami. Imam podršku svoje obitelji koja razumije moje stanje i pokušavaju mi pomoći najbolje što mogu. Ne želim umrijeti u tami bez da poznajem ikoga koga vidim. Ne želim napustiti svijet bez da poznajem ljude koje volim”, otkrio je Spencer za MMA Fighting.

Ističe da je dugo htio govoriti o ovome, ali sada biše nema priču osim one da želi spriječiti borce da im se dogodi ono što se dogodilo njemu.

Prošli članak

UFC i USADA više neće kažnjavati uzimanje marihuane!

Sljedeći članak

Dana i Khabib na sastanku: Čeka se konačna odluka!

Preporučeno
Total
0
PODIJELI