Korejski nokauter odradio vojni rok i vraća se u UFC

Južnokorejski MMA borac Doo Ho Choi (29, 14-4) vraća se borbama. Takve vijesti dolaze iz njegove domovine, gdje je ‘Korean Superboy’ odsluživao obvezni vojni rok.

Dobio je dozvolu za treninge i nastupe izvan domovine. Nije poznato je li u potpunosti razriješen dužnosti, no kažu kako je riješio probleme, i da bi se ove godine trebao ponovno boriti.

U Južnoj Koreji svi odrasli muškarci moraju odslužiti vojni rok u trajanju od dvije godine. Južnokorejska vojska broji 600.000 vojnika, za razliku od Sjeverne Koreje koja broji 1,3 milijuna pripadnika.

https://www.instagram.com/p/CH1Tw1DBt3V/

Ima niz od tri poraza, ali čelnici UFC-a obožavaju ga. U najjaču MMA organizaciju stigao je s reputacijom brutalnog nokautera u perolakoj kategoriji, a opravdao je istu s tri nokauta iz prve tri borbe u UFC-u.

Njegova borba protiv Cuba Swansona proglašena je najboljom borbom 2016. godine, a ista se svrstava i među najuzbudljivije borbe u UFC povijesti. Ipak, izgubio je odlukom sudaca, a potom su ga nokautirali i Jeremy Stephens te Charles Jourdain u prosincu 2019.

Informacije govore kako bi ‘Korean Superboy’ trebao sljedeću borbu odraditi u srpnju.

Prošli članak

White: Amanda Nunes je na pripremama obarala muškarce

Sljedeći članak

Matić osvojila srebro na Grand Slamu u Taškentu

Preporučeno
Total
0
PODIJELI