Khabib u svojoj organizaciji neće ni imati ring djevojke: ‘Stvaraju neugodu, mislim da su beskorisne’

Nakon što je napustio pojas prvaka lake kategorije, Khabib Nurmagomedov (32, 29-0) kupio je Gorilla Fighting Championship te ga preimenovao u Eagle Fighting Championship, a ima i neke namjere po kojoj bi ta promocija bila posebna.

Odnosno, već je. U ‘orlovoj’ promociji nema ring djevojaka, a otkrio je da ih ni neće biti.

– Gledajte, ne bih želio nikoga uvrijediti, ali ring djevojke su najbeskorisnije osobe u borilačkom sportu. Koja je njihova svrha? Pitam se zašto ne bismo koja je runda pokazivali na ekranu. Znam da je to dio povijesti sporta, no povijest je donijela mnoge pogreške. Mi proučavamo povijest da bismo pogreške izbjegli. I ako pogledamo povijest u ovom slučaju, one su beskorisne – objasnio je Nurmagomedov.

https://www.instagram.com/p/CS7VByPMbLu/

Smatra kako bi se trebale uvažiti kulturne razlike osoba koje posjećuju takve priredbe te njihove osjećaje. Dok su u mnogim organizacijama postale svojevrsni zaštitni znak, kod Khabiba ih neće biti.

– Zamislite da sjedim sa svojim ocem, a svatko ima vlastite sklonosti, kulturu i vrijednosti. One prolaze okolo i pokazuju koja je runda, a nitko ne gleda u tu tablu. Meni tako nešto stvara osjećaj neugode ako sam s ocem. Protiv toga nisam, ako to netko želi imati, ali nemojte mi to nametati – jasan je bivši prvak.

Prošli članak

Glory pripremio spektakl: Overeem odmah napada titulu i Rica Verhoevena!

Sljedeći članak

Overeem se želio boriti protiv Fedora: 'Odbio je tri borbe protiv mene, čak i sad u Moskvi'

Preporučeno
Total
1
PODIJELI