Javier Mendez: “Velasquez se može vratiti borbama ako to želi”

Foto: Instagram

Trener AKA (American kickboxing academy), Javier Mendez, progovorio je o potencijalnom povratku borbama bivšeg UFC prvaka u teškoj kategoriji Caina Velasqueza (39, 14-3). Osim što je bio trener slavnom Velasquezu, također, trenirao je prvake poput Khabiba Nurmagomedova ( 33, 29-0) i Daniela Cormiera (42, 22-3) te je jedan od najcjenjenijih trenera u svijetu slobodne borbe.

U jednom od svojih posljednjih intervjua, Mendez je rekao da Velasquez i dalje ima predispozicije za to da se bori na najvišem nivou.

-Ima još to u sebi ako želi, ali nisam siguran želi li se vratiti. Ne razgovaram s njim o tim stvarima, ali moguće je. Ako netko kaže: “hej, evo ti 2 milijuna dolara, idemo se boriti”, Cain bi mogao reći: “Daj mi 4 milijuna, pa ću se boriti – rekao je za MMA Junkie Javier Mendez.

U nastavku intervjua, Mendez je govorio o Cainovom fizičkom stanju te ga je usporedio s jednim svojim borcem Danielom Cormierom.

-Ima više u “spremniku” od onoga što je Daniel imao. Cain nije isti kao kad je bio mlađi. Mlađi je od DC-a, nije još u četrdesetima. Podsjetimo, Cormier je imao 42 godine i operaciju leđa te nakon toga više nije bio isti. Godine su ga sustigle i s njim je bilo gotovo. Daniel je u svojim mislima uvijek bio prvak, njegov um je uvijek bio jači od tijela – dovršio je Mendez.

U zaključku ovog intervjua Javier Mendez je spomenuo da je nesiguran oko Cainovog povratka.

-Ne znam, ali ništa nije isključeno. Najčešće novac vodi glavnu riječ. Ako novac bude dobar i ako ga UFC pusti, moguće je da to učini- zaključio je slavni trener.

Podsjetimo, Cain Velasquez nije bio u oktogonu od 2019. godine, a upravo ga je u njegovom posljednjem meču porazio Francis Ngannou (35, 17-3) koji je trenutni prvak u UFC-ovoj teškoj kategoriji. Teško je pretpostaviti koliku želju Cain ima da se vrati, ali ukoliko to poželi učiniti, sigurni smo da će UFC imati interesa da odradi poneku borbu.

Prošli članak

Dustin Poirier preko Twittera odgovorio fanovima na pitanje oko potencijalnog meča s McGregorom

Sljedeći članak

Čepo se vraća u Oktagon! Nije protiv Penaza, ali čeka ga brazilski 'Bombarder'

Preporučeno
Total
11
PODIJELI