Ivana Habazin osvojila WBC te privremenu WBA titulu! Nakon deset rundi pobijedila je Mađaricu

Foto: Screenshot

Najbolja hrvatska boksačica Ivana Habazin (34, 23-5) pobijedila je Kingu Magyar (28, 14-5) za svjetsku titulu po WBC-u te privremenu svjetsku titulu po WBA verziji u velter kategoriji (do 66.7 kg)! Suci su meč bodovali 99-92, 97-93, 98-92 u korist hrvatske boksačice.

– Uvijek bi bilo slatko nakon svega što sam prošla u ovih pet mjeseci, ljudi ni ne znaju koliko je to je*eno teško. Ispričavam se, ali umirala sam. Nisam u životu imala veću tremu ni strah, veći pritisak. Molila sam Boga da mi da snage i da bude sve OK. Kad se žrtvuješ, Bog to mora nagraditi. Da nije bilo pobjede, to bi bio moj kraj. Treba to organizirati. Koliko para dugujem, meč u Zaboku, meč sad. Dugujem 80.000 eura, ali vjerujem da će se isplatiti. Možeš kupiti stan za to! Uzela sam rizik i išla po ove titule, u zadnje dvije godine probali su sve napraviti da ne dođe do ovoga, ali Bog je moja snaga i to me pokretalo. Kad sam se opustila u meču, to je bilo bolje. Kad sam se budila s mišlju “ajme, moram vratit pare”, baš je teško, ali zato je sad i slađe – rekla je nakon pobjede pa zaključila:

Trebala je boksati protiv američke boksačice Jessice McCaskill (39, 12-3-1), prvakinje u velter kategoriji po WBCWBAIBO The Ring verzijama, ali odbila je to Amerikanka te prihvatila meč protiv Lauren Price (29, 6-0). Riječ je o britanskoj boksačici koja će napasti WBA, IBO i The Ring pojaseve, dok je McCaskill morala napustiti WBC-ov pojas koji je osvojila hrvatska boksačica.

Od prve je sekunde krenula podrška za Ivanu, a Vlado Božić, trener Ivane Habazin, odmah je hrvatskoj boksačici poručio da ne žuri. Dobro je radila na početku, a Magyar je pokazala da je čvrsta protivnica. U nastavku je dobro radila Ivanina desnica, a Magyar je spuštala glavu i nekako teže podnosila udarce koje je primala. U trećoj je rundi dobra bila Mađarica i odgovarala iz kontre. Izjednačenije je bilo u četvrtoj rundi, a dobro je odgovorila hrvatska boksačica pred sam kraj runde.

A onda se u petoj razmahala Ivana i pokazala da pojasevi iz Cibone odlaze u njezin dom. U šestoj je rundi dobro pogađala Magyar, ali ‘probudila’ se Ivana nakon minute i pol te odlično završila rundu. Kratki desni kroše uzdrmao je Mađaricu u sedmoj rundi, ali se odlično snašla u nastavku te je Habazin tražila distancu. U osmoj rundi je dobro krenula Ivanina protivnica, nekoliko je puta odlično pogodila desnim direktom te udarcima u tijelo i vjerojatno uzela tu rundu.

U devetoj su rundi umornije bile obje boksačice, ali nekako je bolje radila Habazin. U polsjednjoj rundi dugo je čekala Ivana, a onda je minutu prije kraja sijevnuo lijevi kroše, a u posljednjih 10 sekundi gledali smo razmjenu na sredini ringa sve do zvona. Čekalo se neko vrijeme da suci prebroje kartice, ali na kraju je uvjerljivo slavila hrvatska boksačica. Nakon meča zahvalila je Biserki Petrović što joj je dala dres za izlazak u kojem je Dražen igrao 1992. protiv Dream Teama, a ona je njoj poklonila krunicu koju je blagoslovio papa Franjo. Prvakinje su uglavnom iz Amerike i Engleske pa je zato s publikom zapjevala ‘neka pati koga smeta’.

Prošli članak

Hill se vraća nakon teškog nokauta! Nastupit će na UFC priredbi gdje se bore Conor i Chandler

Sljedeći članak

Garcia u atraktivnom meču pobijedio Haneya! Slavio je većinskom odlukom sudaca

Preporučeno
Total
0
PODIJELI