Ipak ništa od borbe karijere! Usyku ‘očišćen’ put do borbe s Furyjem, a Hrgović je izvisio

Foto: YouTube/Screenshot

Kao bomba odjeknula je vijest da će se Filip Hrgović (30, 15-0) boriti protiv Oleksandra Usyka (35, 20-0), a tu bombu je pred kraj prošle godine bacio Eddie Hearn. Ni izgleda da ipak ništa od Hrginog meča iz snova. Naime, IBF je ipak otklonio naredbu Ukrajincu da je obavezan braniti pojas protiv našeg teškaša, a to značio da ćemo gledati najpriželjkivaniji okršaj u današnjem boksu, a to je okršaj Tysona Furyja (33, 33-0-1) i Oleksandra Usyka.

Nažalost, ovakve stvari u boksu su postale normalne. Razni interesi menadžera koče sam sport te sprječavaju borbe između najboljih boksača današnjice. Primjera radi, posljednji apsolutni prvak u teškoj kategoriji je bio Lennox Lewis, a vjerojatno bi ih bilo i više da nema previše privatnih interesa od ljudi iz pozadine.

S druge strane, izgleda da će se Filip načekati da dođe do svoje šanse za borbu protiv boraca iz samog vrha kategorije. Pretpostavljamo da on neće čekati da mu prilika dođe sama od sebe, nego će prihvatiti borbe protiv drugih boraca iz samog vrha. Protiv koga? To vam nitko ne može odgovoriti…

Prošli članak

FNC otvorio prijave za amaterski turnir: Evo tko se sve može natjecati i u kojim kategorijama

Sljedeći članak

Conor reagirao na Gastelumovo otkazivanje borbe: 'Odvratno! Ovo je drugi put da to radiš'

Preporučeno
Total
11
PODIJELI