I dalje traje trakavica oko Hrgovićevog meča, promotori nisu pronašli zajednički jezik oko novca

Foto: Instagram

Filip Hrgović (29, 14-0) i dalje ne može službeno ugovoriti sljedeći meč. Nakon što ga je nekolicina boraca iz samog vrha teške kategorije odbila, Kineski teškaš Zhang Zhilei (38, 23-0-1) je iskočio u prvi plan. Borci poput Andyja Ruiza (32, 34-2), Tonyja Yoke (29, 11-0) i Josepha Parkera (30, 30-2), su odbili borbu protiv “El Animala” iz financijskih razloga.

Kineski veteran je javno bacio rukavicu izazova Hrvatskom borcu i činilo se da je taj meč pred dogovorom. No, kako loša sreća prati Filipa, i ovdje je došlo do komplikacija. Ponovno je financijski dio problem.

Timovi ova dva borca nisu uspjeli postići dogovor oko organizacije meča i IBF je prisiljen staviti ovaj dvoboj na licitaciju, koja bi se trebala dogoditi 24. veljače u Springfieldu. Putem licitacije promotori će se potruditi ostvariti pravo na organizaciju ovog meča. Meč će organizirati ona promotorska kuća koja ponudi najviše novca.

Licitaciju ovog meča zatražio je Chris Meyer iz Wasserman Boxing promocije, pod čijim je ugovorom Hrvatski boksač.

Nažalost, ovakva situacija nije nešto neuobičajeno kad je Hrgović u pitanju. Već duže vrijeme se traži neko zvučno ime, preko kojeg bi Filip pokušao izboriti šansu za mečeve protiv najboljih boraca. Ova praksa je također uobičajena i u organiziranju drugih mečeva na najvišoj razini. Profesionalni boks već duže vrijeme pati od ovakvih stvari, a najviše tko ispašta su sami boksači i fanovi plemenite vještine.

Nadamo se da će se Filipov meč protiv Zhanga što prije dogovoriti te da će naš borac imati priliku pokazati sav svoj potencijal.

Prošli članak

Dustin Poirier nije "zagrijan" za borbu s Covingtonom: "Ako se budemo borili, obojica ćemo završiti u zatvoru"

Sljedeći članak

Tuivasa nakon velike pobjede otkrio recept svoje izdržljivosti: "Bio sam vreća za udaranje Huntu"

Preporučeno
Total
1
PODIJELI