Hrgović želi još par mečeva prije napada na titulu, Hearn objasnio: Sad će svi htjeti u ring s Filipom

Foto: YouTube/Screenshot

Mjesec dana nakon što je podijeljenom sudačkom odlukom slavio protiv Kineza Zhileija Zhanga (39, 24-1-1), najbolji hrvatski teškaš Filip Hrgović (30, 15-0) odmorio se i krenuo u nove izazove. Iako je postao obavezni IBF-ov izazivač za titulu Oleksandra Usyka (35, 20-0), taj meč nećemo gledati još neko vrijeme jer Filip ima drugačije planove.

– Čekati neću sigurno, borit ću se ja još par puta do tog poziva za titulu, to se može odužiti. I želim teške mečeve, da naučim, napredujem, no nisam u tome svemu sam, i promotori i moj tim će reći svoj stav pa ćemo zajedno odlučiti. No, bez pravih protivnika ne mogu napredovati. Nije mi cilj biti jedan od izazivača nego osvojiti pojas, u meču za titulu biti konkurentan, a to ću moći jedino ako ću imati prave mečeve. Jest rizik, dvosjekli mač, možda nađemo nešto između, takve opcije. Vidio sam da sam se opustio zadnjih godina kad nisam imao opasne protivnike. Drugačije je kad se spremaš za meč i u meču si s protiv borca koji je opasan, psihički je drugačije. Trebaju mi pravi mečevi da napredujem i izvučem najbolje iz sebe, ali ne bih smio izgubiti poziciju do koje sam krvavo došao – objasnio je Hrgović na otvaranju automat kluba njegova sponzora u Zagrebu.

A o svemu je progovorio i promotor Eddie Hearn koji smatra da bi ‘El Animal’ na kraju mogao i profitirati nakon lošijeg izdanja protiv Zhanga.

– Hrgović nije baš dobro boksao. Nažalost, njegov je otac nedavno preminuo, a ne znam je li to ostavilo traga na njega i kamp. Zhang je bio podcijenjen, a nevjerojatan je borac. Ostali boksači će sad možda htjeti boksati protiv Filipa, dok se prije nitko nije htio boriti. Prije Usyka će odraditi još jedan meč, a onda će čekati napad na titulu – rekao je za ‘The DAZN Boxing Show’.

Prošli članak

NESLUŽBENO Jose Aldo se odlučio umiroviti!

Sljedeći članak

Patrik Čelić debitira u profi boksu na priredbi koju u Zaboku predvodi Ivana Habazin

Preporučeno
Total
9
PODIJELI