Hrgović prvi put nakon poraza: ‘Ne mogu se ovako povući, još ću jednom krenuti prema svjetskoj tituli’

Foto: Facebook/Screenshot

Hrvatski boksač Filip Hrgović (31, 17-1) vratio se u Zagreb nakon prvog poraza u karijeri protiv engleskog boksača Daniela Duboisa (26, 21-2). Sudac je prekinuo meč nakon što su ‘El Animalu’ rasječene obje arkade iznad oka, a Filip je prvi put progovorio nakon poraza

– Hvala što ste došli iako sam dobio ‘po lampi’, ova vjernost se ne zaboravlja. Nemam što puno za reći, propustio sam najveću priliku u karijeri. Izgubio sam, i dalje to mislim, od lošijeg borca. Bio sam uvjeren da ću ga pobijediti, bio sam uvjeren da je ovo moje vrijeme i da se sve posložilo da postanem svjetski prvak. Bio sam pred vratima raja. Zašto se ovo dogodilo, trebat ću malo vremena da razmislim o svemu. Neka analiza najbrža, par stvari što moram reći je, iako je to već negdje izišlo vidio sam, pukla mi je arkada na sparingu tri tjedna prije meča i bilo je upitno hoću li se boriti. Desetak dana prije meča bio sam pet dana u krevetu, dobio sam virozu i to me držalo do samog meča. Bio sam na tabletama, nisam bio na sto posto – započeo je Filip po dolasku u Hrvatsku.

Postavlja se pitanje je li bila opcija otkazati meč…

– Znao sam da sam u deficitu sa snagom, ali išao sam što bude, bude. Nije me poremetilo samo fizički, nego ta bolest baci i sumnju hoće li sve biti dobro. Vjerovao sam da će i ovoliko biti dovoljno, možda sam ga i podcijenio malo iako sam pripremama pristupio maksimalno ozbiljno, ali možda sam ga duboko u sebi podcijenio. On je, s druge strane, pokazao nešto što nikad nije, nije posustao. Vidjeli smo u prijašnjim mečevima da je odustajao nakon nekih udaraca, sve u svemu kad se to sve zbroji i oduzme, tu smo nažalost, dočekujete me kao gubitnika, a ne kao pobjednika.

Otkrio je i kakva je bila situacija u ringu.

– Nisam izgubio prekidom, već zbog puknute arkade koja se otvorila već u drugoj rundi. Pogodio me glavom, mislim da bi tijek meča bio totalno drugi da se ta posjekotina nije dogodila. Krv mi je išla u oči, dosta udaraca nisam vidio, a on je dobio krila. Znao je da mu je to prilika da meč bude prekinut. Vodio sam u trenutku prekida, 4-3 u rundama, da je on tu rundu dobio, ušli bi u 9. rundu izjednačeni. Vjerojatno se tu i potrošio pa bi ja ušao u 9. i 10. i ispogađao ga, ali možemo do sutra pričati što bi bilo kad bi bilo. U svakom slučaju, nije završilo kao što sam ja očekivao, kao što su svi očekivali. Najviše sam razočarao sebe, ali najviše mi je žao što sam razočarao sve koji su vjerovali u mene. Prihvatio sam njegovu borbu, nisam bio brz na nogama i oprezan u obrani, htio sam ga nokautirati, a par razornih udaraca sjelo je u prvoj rundi. Mislio sam da neće preživjeti tri runde pa sam malo silio, ali sve se okrenuo u drugom smjeru – objasnio je.

A zatim i kakvi su planovi za dalje.

– Rekao sam prije meča da ću se povući ako izgubim, a tako se trenutno osjećam. Nikad nisam mislio da je to neki rang borca koji će mene pobijediti, a kako se trenutno osjećam, najradije više nikad ne bih boksao, stvarno mi je ovo smak svijeta u jednu ruku. Ali s druge strane, ne mogu se povući na ovakav način, s porazom, mislim da ću morati probati još jednom se posložiti i napraviti još jedan run prema svjetskoj tituli. Prilika će biti, već je sam Turki došao u bolnicu i rekao da me čeka prilika kad sam spreman. Prilika neće nedostajat, a stvar je na meni kad ću biti spreman, hoću li biti spreman i želim li to i dalje. Treba mi malo odmora i da stanem na loptu. Ovo je prvi put u 18 godina da imam priliku stati na loptu jer nikad dosad nisam imao veću ozljedu ili stanku, sad prvi put u karijeri nemam ugovor, nemam ništa na stolu, slobodan sam i mogu si uzeti vremena koliko god trebam. Tako da, vidjet ćemo, trebat će mi malo vremena da dođem k sebi i da vidim što ću dalje.

Prošli članak

[VIDEO] Pogledajte još jednom spektakularni main event FNC-a 17: Pobjeda Stošića protiv 'Slo Rockyja'

Sljedeći članak

Croata nakon Džakića želi novi izazov: Prozvao Rony Jasona, a ulog je - pojas

Preporučeno
Total
0
PODIJELI