Hrgović progovorio o svemu: ‘Jak sam u glavi, nije me to izbacilo, ali nije mi jasno kako dečki žive s odbijanjem borbi’

Foto: Promo

Najbolji hrvatski teškaš Filip ‘El Animal’ Hrgović (28, 12-0) prvo je trebao ući u ring protiv Michaela Huntera (32, 19-1-1), sve je bilo na pragu dogovora pa se izjalovilo. Zatim je trebao ući u ring protiv Martina Bakole (28, 17-1), ali na kraju se i to, bar zasad, izjalovilo, pa je Hrga progovorio o svemu.

– Borim se sigurno 28. kolovoza u Americi, a na protivniku se još uvijek radi. Ima nekoliko opcija koje čekam da se dogovore jedni s drugima i sami sa sobom. Još čekamo da netko potpiše i da možemo potvrditi borbu – započeo je pa nastavio o borbi sa spomenutim Bakoleom:  

– Ta je borba bila pred potpisom, mislio sam da je 100 posto sigurna. On nije odustao, već je rekao da mu treba jedna borba prije za pripremu za mene tako da postoji mogućnost da obojica odradimo po jednu pripremnu borbu prije našeg meča koji bi se onda održao u listopadu ili studenome za obaveznog IBF-ovog izazivača. 

Sad se tu spominju dva imena, Australac Demsey McKean (30, 19-0) i Šveđanin Otto Wallin (30, 22-1) kojeg je jedini put u karijeri porazio Tyson Fury.

– Oni su također neke od opcija. Trebamo prvo vidjeti s IBF-om i njihov timovi s kim će se prvo realizirati taj dogovor. Možda ću se boriti s jednim od njih dvojice 28. kolovoza, ali i ako se ne dogovorimo s njima, borba za obaveznog izazivača pomaknut će se za nekoliko mjeseci. Oba scenarija su moguća, vidjet ćemo kroz nekoliko sljedećih dana da li će to biti borba za obaveznog izazivača ili uvodna borba – govori Hrga pa nastavlja o Wallinu:

– Wallin je pokazao u meču s Furyjem da nije za podcijenit, da je dobar borac. Posljednji je meč, također, odradio odlično. Borac kojeg se nipošto ne treba podcijeniti. Iako fizički ne izgleda najrazornije, tehnički je fenomenalan i bio bi dobar protivnik.

Devet mjeseci Hrgović nije bio u ringu, a kako je to utjecalo na njega jer je to poduži ‘kamp’.

– Osjećam se dobro, malo je to nezgodno. Već tko zna koliko su mi puta promijenili protivnika i odgodili borbu, ali sam ja, na svu sreću, u glavi jak i stabilan i nije me to puno izbacilo. Volim trenirati, uvijek treniram naporno tako da mi to ne pada teško, ali sad mi je već dosta i jedva čekam da uđem u ring. 

Kako nitko nije želio meč protiv Hrgovića, Filip je dobio i titulu ‘teškaša kojeg su najviše izbjegavali u povijesti’.

– Taj nadimak mi u jednu ruku imponira, a u drugu je to malo frustrirajuće. Iz pozicije boksača to mi nije nikako jasno, ja ne bih nikad odbijao borbe i ne znam kako ti dečki s tim žive, ali boks je, s druge strane biznis. Očito imaju druge planove. Možda traže neki lakši put prema velikom novcu i titulama, ali eto, svako ima pravo na svoj izbor. Od svih tih koji su me odbili, jedino se Hunter ponio kukavički i prevarantski. Pregovarali smo tri mjeseca, u svim je medijima govorio da će me pobijediti i nokautirati, da sam loš borac. A onda se na dan potpisa ugovora povukao i nestao. To je bio jedan kukavički potez, neodgovorno i prevarantsko ponašanje i on nam je uzeo najviše vremena. Da se to nije dogodilo već bih se vjerojatno borio, ali eto svako bira svoj put. Ja uvijek biram najteži put i ne volim zaobilaziti prepreke, nego ih prelaziti. Ja se želim boriti sa svima. To zna moj promotor i svi protivnici – zaključio je.

Prošli članak

Dana White otkrio što će sa Stipom: 'Miočić je vjerojatno izazivač za titulu!'

Sljedeći članak

[FOTO & VIDEO] Pogledajte kako je bilo na posljednjem sučeljavanju prije 'Armagedona'!

Preporučeno