Gassiev veliko pojačanje u teškoj kategoriji boksa

Instagram
Instagram

26-godišnji Murat Gassiev (26-1, 19 KO) neko vrijeme je razmišljao o toj odluci, sve dok ju nije donio sredinom prošle godine. Trebao je ljetos kao teškaš i debitirati, no ozljeda je to spriječila te ruski boksač nije odradio niti jedan meč u posljednjih godinu i pol dana. Ipak, sad je napokon došla vijest kako je njegov dugo očekivani teškaški debi ugovoren. Taj debi će se održati 29. veljače na priredbi koju predvode Mikey Garcia i Jessie Vargas.

Protivnik za njega još uvijek nije poznat, no pretpostavlja se kako će dobiti svojevrsni meč za zagrijavanje. Nakon potencijalne pobjede bi se mogao naći unutar Top 30 ili možda čak Top 20 teškaša svijeta. Od ovog sjajnog tehničara očekuje se kako bi mnogima mogao pomrsiti račune, posebno ako uz dobivanje mase i snage zadrži brzinu koja je jedna od njegovih jačih karakteristika.

Instagram

Gassiev je pretprošle godine bio dio sjajnog World Boxing Super Series turnira lakoteške kategorije. Tamo je savladao Michala Wlodarczika i Yuniera Dorticosa, da bi u finalu bio poražen od Oleksandra Usyka. Bio mu je to prvi poraz u karijeri te ujedno posljednji meč koji je do danas odradio. Gassiev inače živi u Americi gdje mu je trener Abel Sanchez, bivši dugogodišnji trener Gennadyja Golovkina. U karijeri je držao WBA i IBF titulu lakoteške kategorije.

Prošli članak
Instagram

Canelo ušao u 2020. kao najbolji boksač svijeta prema Boxrecu

Sljedeći članak
Instagram

Hrgović: Neće taj redar iz noćnog kluba meni pisati pravilnike

Preporučeno
Total
0
PODIJELI