Gane pobijedio Volkova nakon pet rundi i ušao u vrh teške kategorije, Hadžović slavio sudačkom odlukom

Foto: YouTube/Screenshot

Trebao se boriti protiv našeg Ante ‘Walking Trouble’ Delije (30, 18-4), a Ciryl Gane (31, 9-0) ubrzo bi mogao postati novi izazivač u teškoj kategoriji nakon što je jednoglasnom odlukom sudaca slavio protiv Alexandera ‘Drage’ Volkova (32, 33-9).

Francuz je za tešku kategoriju nevjerojatno lagan na nogama i postavio je takav tempo koji nakon nekog vremena nije mogao pratiti Rus. Dvije runde je ‘Drago’ uspio odgovarati na izazove, uglavnom bacao low kickove iz kontre i pokušavao kombinacijama direkta i krošea uzdrmati ‘Bon Gamina’, ali i kad je uspio – to nije bilo dovoljno efektivno.

Točnije, sve je ‘upio’ Gane i odgovarao odličnim izlaskom u distancu iz svakog pokušaja klinča, superiorno pogađao brže udarce i zasluženo slavio jednoglasnom odlukom sudaca nakon pet rundi. Doduše, jedan sudan mu je dodijelio svih pet iako je Rus zaslužio rundu, ako ne i dvije. Nakon svega ga je Cormier upitao što je sljedeće za njega i najavio kako je moguće da će upravo Gane biti sljedeći izazivač Francisa ‘Predatora’ Ngannoua (34, 16-3).

U ostalim je mečevima Tanner Boser (29, 20-8-1) slavio nokautom u drugoj rundi protiv Oviencea St. Preuxa (38, 25-16) koji je opet imao borbu u teškoj kategoriji, ali dočekalo ga je koljeno u glabu i nokaut od Bosera. Jednoglasnom odlukom sudaca slavio je Rus Timur Valiev (31, 18-2-1) protiv Raonija Barcelosa (34, 16-2).

Meč Andrea Filija (31, 21-8-1-1) i Daniela Pinede (35, 27-14-1-3) završio je no contestom nakon što je Fili dominirao, ali zatim nehotice u oko ubo Pinedu koji nije mogao nastaviti. Tim Means (37, 31-12-1-1) je jednoglasnom sudačkom odlukom slavio protiv Nicolasa Dalbyja (36, 19-4-1-2), a glavni je progam otvorio Renato Moicano (32, 15-4-1) koji je u drugoj rundi rear naked chokeom završio Jaija Herberta (33, 10-3).

Nakon što je prebolio COVID-19 u kavez se vratio i Damir Hadžović (34, 14-6) koji je nakon vrhunskih 15 minuta jednoglasnom odlukom sudaca slavio protiv Yancyja Medeirosa (33, 15-8-1). Uzeo je borac iz BiH prve dvije runde, a u trećoj je Hadžo bio vidno umorniji, no napravio je dovoljno da odnese pobjedu protiv Medeirosa.

UFC FIGHT NIGHT 190 – rezultati

Ciryl Gane def. Alexander Volkov – Jednoglasna sudačka odluka
Tanner Boser def. Ovince St. Preux – KO (R2, 2:31)
Timur Valiev def. Raoni Barcelos – većinska sudačka odluka
Andre Fili vs. Daniel Pineda – No contest (ubod u oko)
Tim Means def. Nicolas Dalby – jednoglasna sudačka odluka
Renato Moicano def. Jai Herbert – submission – RNC (R2, 4:34)

Kennedy Nzechukwu def. Danilo Marques – TKO (R3, 0:20)
Shavkat Rakhmonov def. Michel Prazeres – submission – RNC(R2, 2:10)
Jeremiah Wells def. Warlley Alves – KO (R2, 0:30)
Marcin Prachnio def. Isaac Villanueva – TKO (R2, 0:56)
Julia Avila def. Julija Stoliarenko – submission – RNC (R3, 4:19)
Charles Rosa def. Justin Jaynes – podijeljena sudačka odluka
Damir Hadžović def. Yancy Medeiros – jednoglasna sudačka odluka

Prošli članak

Sad je i službeno: Delija ušao u polufinale PFL-ova turnira, čeka ga Denis Goltsov!

Sljedeći članak

Gane bi volio napasti titulu: 'Ako me UFC sutra želi staviti u borbu za titulu, spreman sam!'

Preporučeno