Fight Night: Nevjerojatni Holloway uništio Kattara! Prvi poraz Todorovića

Instagram

Otvorena je sezona UFC-a u 2021. godini! Oko 2000 gledatelja u Etihad Areni u Abu Dhabiju svjedočilo je odličnim borbama, a ona naslovna je bila pravi spektakl! Nevjerojatni Max Holloway (29, 22-6) zadao je 445 značajnih udaraca i jednoglasnom odlukom sudaca slavio protiv Calvina Kattara (32, 22-5)!

Od prve je runde ‘Blessed’ izgledao nevjerojatno, bio je lagan na nogama kao i na udarcima te zadavao dosta štete Kattaru, a sijevala je kombinacija za kombinacijom, dok je Calvin tražio svoju priliku, ali je nikako nije uspio pronaći.

Djelovalo je nestvarno što je Kattar sve preživio u trećoj i četvrtoj rundi, bilo je tu slučajeva u kojima bi neki suci prekinuli borbu, ali hrabri Kattar nije htio odustati. Odgovorio je tu i tamo nekim jakim udarcem, ali Holloway je bio u potpunosti dominantan.

U petoj je rundi Holloway počeo prozivati Danu Whitea i hrabriti sam sebe, a izgledalo je kao i da nešto dobacuje Cormieru i Aniku na komentatorskoj poziciji. Na kraju je sudačka odluka bila lagana – jednoglasna pobjeda za Hollowaya (50-43, 50-43, 50-42). Hoće li to značiti novi napad na pojas?

Condit bolji u borbi veterana, Di Chirico prizemljio Buckleyja

Sunaslovna borba priredbe također nije razočarala. Dvoboj veterana otišao je do sudačke odluke prema kojoj je bolji bio Carlos Condit (36, 32-13). Bilo je dosta pokušaja u stojci, a Matt Brown (40, 22-18) pokušao je s par rušenja i u jednom si napravio posjekotinu. Bilo je tu preokreta, ali ipak valja priznati da je Condit sigurno uzeo dvije runde i zasluženo slavio.

Po mnogima najbolji nokaut prošle godine napravio je Joaquin Buckley (26, 12-4), ali sav ‘hype’ koji je bio na njegovoj strani je nestao u prvoj rundi njegovog prvog meča u novoj godini. Talijan Alessio Di Chirico (31, 13-5) čekao je svoju priliku i dočekao ju kad se Buckley previše spustio, a on ga je ‘očešao’ po glavi high kickom i dovršio na podu te vrlo vjerojatno spasio posao u UFC-u nakon tri uzastopna poraza.

Prije toga je iznenađenje napravio i Li Jingliang (32, 18-6) koji je ušao u kavez godinu dana nakon poraza od Neila Magnyja (33, 24-7). Krajem prve runde teškim je lijevim krošeom nokautirao Santiaga Ponzinibbija (34, 27-4) koji se vratio borbama nakon dvije i pol godine. Pauzirao je Argentinac zbog ozljeda, a vidjelo se to u kavezu u kojem je Kinez čekao priliku i dočekao ju.

Prvi poraz Todorovića: Herb Dean prekinuo meč

A Duško Todorović (26, 10-1) nije uspio nastaviti niz bez poraza jer je krajem prve runde Herb Dean prekinuo borbu protiv Punahelea Soriana (28, 8-0).

Borac sa Havaja od prve je minute napadao iako je Duško izgledao opušteno i spremno u kavezu. Oslanjao se na svoje eskivaže i tu i tamo pokušao napasti Punahelea, ali nije bilo efektivno jer su Sorianovi udarci lakše pronalazili put do štete. Kad je Todorović počeo krvariti ispod desnog oka, Soriano je napao još jače i u nokdaun poslao srpskog borca, a nakon toga se samo ‘spašavao’.

Pridigao se pa teturao, pokušao spasiti u centru kaveza, ali nikako mu to nije uspijevalo. Prilikom jednog udarca guma mu je odletjela ‘ispod’ oktagona pa je imao vremena u traženju zaštite doći do zraka i malo se ‘vratiti’, ali to nije uspio jer je Soriano napao još jače i meč je završio krajem prve runde.

UFC on ABC 1 rezultati

Max Holloway def. Calvin Kattar via jednoglasna odluka sudaca
Carlos Condit def. Matt Brown jednoglasna odluka sudaca
Li Jingliang def. Santiago Ponzinibbio via KO, 1R (4:25)
Alessio Di Chirico def. Joaquin Buckley via KO, 1R (2:12)
Punahele Soriano def. Duško Todorović via TKO, 1R (4:48)

Uvodne borbe:

Joselyne Edwards def. Wu Yanan via jednoglasna odluka sudaca
Carlos Felipe def. Justin Tafa via podijeljena odluka sudaca 
Ramazan Emeev def. David Zawada via podijeljena odluka sudaca 
Vanessa Melo def. Sarah Moras via jednoglasna odluka sudaca 
Austin Lingo def. Jacob Kilburn via jednoglasna odluka sudaca

Prošli članak

Nije gotovo! Khabib prelomio, Dana objavio: 'Dagestanski orao mogao bi se vratiti u UFC!'

Sljedeći članak

Max se 'nije ni oznojio': 'Dana, imaš moj broj ako ću zatrebati idući tjedan'

Preporučeno
Total
0
PODIJELI