EKSKLUZIVNO – RAKIĆ O BORBI SA SMITHOM: “Očekivao sam ono što sam prošao u ATT Zagreb, a to je bio pakao”

Pola godine nakon uvjerljive pobjede nad Anthonyjem Smithom (32, 34-16), u studio nam je stigao svima jako dobro poznati Aleksandar “Rocket” Rakić (28, 13-2).

Nakon onog sa “Croatom“, donosimo Vam ekskluzivni intervju sa “Rocketom”. Ovo je sve samo početak velikih razgovora na novom borilačkom portalu – Fightroom! Pa krenimo…

POGLEDAJTE VIDEO: rAKIĆ EKSKLUZIVNO za FIGHTROOM

Potpuna dominacija nad ‘Lionheartom’

Ovo je nešto što smo svi očekivali, pošto “Rocket” iz borbe u borbu sve više ide u visine.

“Očekivao sam ono što sam prošao u ATT Zagreb, a to je bio pakao. Ante i ostali momci su me stisli pošteno. Ušao sam u borbu sa Smithom. ali to nije snaga kao ona koju su imali Ivan i Ante sa sparinga. Bilo je to to odmah na početku, čim sam osjetio prvi klinč i kontakt, vidio sam da mu fali snage da me ruši ili da ustane dok sam bio na njemu. Plan je bio jednostavan, da se borimo u stojci i da dominiram. U fight weeku sam čuo kako je u intervjuu rekao da sam jednodimenzionalan borac, da se znam boriti samo u stojci, da se ne obazirem na hrvanje i parter što me samo dodatno motiviralo, u tom trenu mi je samo bilo: “Ee druže pogrešno, gdje letiš”. Zato sam ga držao u parteru, da njemu i UFC-u dokažem da nisam jednodimenzionalan. Prošao sam kroz pakao kroz ATT Zagreb pa nisam ni drugo ni očekivao od borbe osim dominacije.”, započeo je Aleksandar Rakić.

Instagram

“Tri Low-Kicka i Smith kao na štakama”

U “Rocketovim” borbama posebno se ističu razorni “calf kickovi”, oružje koje mnogi ne znaju iskoristiti na pravi način, a kod Aleksandra je posebno ubojito što smo mogli vidjeti u zadnjoj borbi.

“Je to je moje oružje, oduvijek volim udarce nogama, sve oblike, pa i ove nove calf kickove što je sad popularno. Izdominirao sam ga u stojci tako da sam čuo i njegov kut da mu govore da ne stoji sa mnom.”, objašnjava “Rocket” svoju “specijalku”.

Instagram

Malo o sljedećem protivniku Santosu

A nakon pobjede protiv ‘Lionhearta’, Rakić ulazi u kavez sa Thiagom Santosom (37, 21-8). Opasan je to protivnik koji je pružio pravi rat bivšem prvaku poluteške kategorije Jonu Jonesu (33, 26-1-1) i izgubio podijeljenom sudačkom odlukom, a nakon toga je izgubio od Glovera Teixeire (41, 32-7) te mu je ovaj meč veoma važan želi li ostati u samom vrhu poluteške kategorije.

“Ja sam svoje prve četiri UFC borbe odnosno kampa odradio tamo u ATT Floridi, tamo smo se zajedno i pripremali. On za Jimija Manuwu (40, 17-6), a ja za Devina Clarka (30, 12-5) na istom eventu. Tad smo se upoznali i trenirali skupa. Nismo sparirali, ali smo radili hrvanje i parter gdje sam dobro prošao. Prošlo je tri godine od toga, znam za sebe da sam napredovao 200% te vjerujem da on nije napredovao kao ja. Odradio je sjajnu borbu protiv Jona Jonesa gdje je izgubio 2-1. Što reći o njemu koji je skoro Jonesa dobio? Jako je opasan u stojci, kao sto se vidjelo protiv Teixeire ali vidio se i “ring rust”, nije se borio 14 mjeseci. Operirao je oba koljena, te se vidjelo da želi što prije završiti borbu.”

Instagram

Koji je plan priprema za borbu?

Osim priprema u zagrebačkom ATT-u s već dobro uigranim timom, Rakića čeka i proučavanje nadolazećeg protivnika.

“Ja i moj tim gledamo zadnje tri bitne borbe od Santosa. Studiramo ga, mijenja gardove, zato smo ja i moj trener boksa promijenili način treninga. Sparing partneri su Ivan Erslan (29, 9-1-1) i Ante Delija (30, 17-3). Oni su vrhunski i otežavaju mi kamp što je dobro. Doći će mi i Yannick Bahati (31, 9-5-1) iz Bellatora, imat ću sve sjajne sparing partnere.”, jasan je Rakić.

Instagram

“Erslan je izgubio dobivenu bitku, ali to je MMA”

Jedan od “Rocketovih” sparing partnera, Ivan Erslan, nedavno je izgubio u borbi za titulu poluteške kategorije u KSW-u protiv Tomasza Narkuna (31, 18-3), a sve je to pratio i borac iz vrha UFC-ove poluteške kategorije.

“Obožavam ga kao osobu, na Floridi smo se upoznali dok sam se još spremao za Manuwu, odradili smo trening i čim sam ga osjetio znao sam da je on drukčiji od drugih. Poslije Manuwe, čuo sam se s njim za trening i da se vidimo, mnogo mi je pomogao protiv Smitha, a mnogo otežao sparinge. Žao mi je što je izgubio borbu. Izgubio je dobivenu bitku, po meni je pobijedio prvu rundu, ali to je MMA. Jedna greška i to se sve skupo plaća, to se njemu dogodilo. Od deset borbi, on bi ih osam dobio. Očekujem od njega u budućnosti sve najbolje, i vjerujem da će biti prvak, ako ne u KSW-u onda u nekoj drugoj MMA organizaciji.”, poručio je Aleksandar i pojasnio kako će Ivan kad tad doći do vrha.

Instagram

“Armagedon je sjajna prilika za dokazivanje”

A, koliko mu vrijeme dopušta, Aleksandar prati i regionalnu MMA scenu te o najnovijem osvježenju na sceni, “FNC Armagedon” turniru, ima samo riječi hvale te ističe da je to od velike pomoći borcima koji se još nisu profilirali.

“Mislim da je gospodin Dražen Forgač napravio sjajnu ideju s Armagedonom te turnirom mladih boraca. Mislim da je to sjajna prilika za dokazivanjem na regionalnom tržištu i kao što sam saznao, pobjednik Armagedona je dobio ugovor KSW-a. Smatram da je to sjajna ideja i da to motivira mlade borce da treniraju i da se dokažu te naravno uspiju. Gledao sam par borbi i svi su brutalni i mogu doći daleko, samo je bitno da si mentalno jak i koliko si discipliniran. Rad je sve, ova generacija ima puno lakše uvjete nego mi što smo imali u početku, ali i dalje ostaje disciplina koja je sve.”, završio je “Rocket” za Fightroom.

Instagram

Podsjetimo, Aleksandrov sljedeći meč je na rasporedu u subotu, 6. ožujka, protiv opasnog Thiaga Santosa (37, 21-8) u poluteškoj kategoriji do 93kg.

Prošli članak

Conor odgovorio Khabibu: 'Moj je tim isti od prvog dana'

Sljedeći članak

Chandler nokautom najavio velike stvari: 'Khabib, pa pobjedi mene ako možeš!'

Preporučeno
Total
0
PODIJELI