Dražen Forgač nakon prozivki o nacionalizmu u Šibeniku: ‘Od ispada se ograđujem, kod nas su svi borci dio velike obitelji’

Većina borbi na polufinalu FNC Armagedon Jamnica Pro Sport’ MMA lige na šibenskoj tvrđavi sv. Mihovila prošlo je u korektnom tonu te je publika navijala za oba borca, bez obzira na nacionalnost ili što god drugo. No, u polufinalima poluteških kategorija su ulazne pjesme Žarka Jankovića iz Crne Gore i Aleksandra Dimitrijevića iz Srbije (op. a. nastupao pod zastavom Njemačke) izazvale negodovanje.

Naime, Dimitrijević je izašao uz taktove pjesme Litija Stefana Sekulića, dok se Janković odlučio na pjesmu Beogradskog sindikata – Dogodine u Prizrenu. U tim su pjesmama izrečene određene poruke koje imaju veze s burnom povijesti na Balkanu, kao i određene političke poruke na koje je publika u tom trenutku burno reagirala.

Bilo je raznih povika, nekih i kojima nije mjesto na sportskim borilištima, a protivnici spomenutih boraca (op. a. Mario Žgela iz Hrvatske i Igor Kuzmanović iz Slovenije) dobili su ogromnu podršku. Bilo kako bilo, o svemu je morao progovoriti i čelni čovjek Fight Nation Championshipa, Dražen Forgač.

– Što se tiče priče o nacionalizmu, ona je deplasirana. Ograđujem se od ispada pojedinaca i preuzimam dio krivice zbog toga što nismo provjerili ulaznu pjesmu jednog borca iz Njemačke koja nikako nije bila primjerena lokaciji ni trenutku, a koja je rezultirala velikim negodovanjem publike. Važno je napomenuti da ni u jednom trenutku sigurnost boraca nije došla u pitanje – objasnio je Forgi pa zaključio:

– Puni naziv FNC-a glasi ‘Fight Nation Championship’. Ideja je da su svi borci koji nastupaju u FNC-u, bez obzira na nacionalnost zapravo dio iste FNC obitelji odnosno nacije. Ni jedan borac u FNC-u nije tretiran drugačije zbog nacionalnosti niti neće biti dok smo ja i moji partneri na čelu organizacije.

Na gostoprimstvo se osvrnuo i glavni trener iz beogradske Ahilej borilačke akademija Ivan Đorđević ‘Icko’.

– Još jednom sve pohvale organizatorima, jer su pokazali da su besprijekorni u svom poslu i produkciji, a osobno sam se na ovom turniru zbog gostoprimstva svih počeo osjećati kao da sam među prijateljima na domaćem terenu.

Prošli članak

[FOTO] Pogledajte najbolje fotografije s polufinala FNC 'Armagedona': Prijenos uživo ispratilo pola milijuna ljudi!

Sljedeći članak

[VIDEO] Prvi veliki intervju 'Croate' nakon borbe protiv Vase Bakočevića u Šibeniku!

Preporučeno
Total
2
PODIJELI