Dillashaw se vratio pobjedom nakon pet rundi, suci imali težak posao na priredbi

Foto: Instagram

Nakon dvije i pol godine u kavez se vratio T.J. Dillashaw (35, 17-4) i odmah došao do vrijedne pobjede protiv Coryja Sandhagena (29, 14-3) podijeljenom sudačkom odlukom! Nijanse su odlučile, a valja istaknuti da je cijela priredba tražila mnogo od sudaca te su neke odluke bile upitne.

Sandhagen je u svih pet borbi koristio prednost u visini i reachu te je radio štetu i dobro se branio kad je Dillashaw dolazio do klinča i pritiskao ga uz rub kaveza, ali od 19 puta, obranio je 17 pokušaja što je na kraju možda Dillashawu donijelo prvu i treću rundi jer je na kraju slavio s 3-2 u rundama kod dvojice sudaca. U sunaslovnoj borbi je Kyler Phillips (26, 9-2) izgubio od Rauliana Paive (25, 21-3) većinskom odlukom sudaca.

U prvoj je rundi Phillips napravio ogromnu prednost i odnio rundu s 10-8, a u preostale dvije runde Paiva se vratio, ali to nije bilo dovoljno. Jedan je sudac bodovao spomenutu rundu s velikom prednosti za Phllipsa i tako mu donio pobjedu, a nitko se ne bi žalio da je bilo neriješeno jer je to i bio neki realan ishod.

Darren Elkins (37, 26-9) izgubio je prvu rundu protiv Darricka Minera (31, 26-12), a onda ga je završio u drugoj rundi. Uspio ga je preokrenuti u parteru i kaznio s velikim brojem udaraca te je prisilio suca da prekine meč.

Kontroverzna je bila pobjeda Maycee Barber (23, 9-2) protiv Mirande Maverick (24, 9-3) jer je slavila podijeljenom sudačkom odlukom. Maverick je bila bolja u prvoj rundi i konstantno pritiskala protivnicu, u drugoj također bila konkretnija i krajem runde nanosila štetu, a u trećoj se uključila Barber i očito osigurala pobjedu. Na društvenim mrežama krenulo je more upitnika, mnogi se nisu složili s tom odlukom.

Valja još spomenuti pobjedu Brendana Allena (25, 17-4) protiv bivšeg protivnika Duška Todorovića (27, 10-2), Punahelea Soriana (28, 8-1), a rezultate cijele priredbe možete vidjeti u nastavku.

UFC on ESPN 27 – rezultati

T.J. Dillashaw def. Cory Sandhagen – podijeljena sudačka odluka
Raulian Paiva def. Kyler Phillips – većinska sudačka odluka
Darren Elkins def. Darrick Minner – TKO (R2, 3:48)
Maycee Barber def. Miranda Maverick – podijeljena sudačka odluka
Adrian Yanez def. Randy Costa – TKO (R2, 2:11)

Brendan Allen def. Punahele Soriano – jednoglasna sudačka odluka
Nassourdine Imavov def. Ian Heinisch – TKO (R2, 3:09)
Mickey Gall def. Jordan Williams – SUB (R1, 2:57)
Julio Arce def. Andre Ewell – TKO (R2, 3:45)
Sijara Eubanks def. Elise Reed – TKO (R1, 3:49)
Diana Belbiţă def. Hannah Goldy – jednoglasna sudačka odluka

Prošli članak

[NAJAVA] Polufinale lake kategorije 'Armagedona': Abi na odličnog Bugara, Petrinjac protiv dečka iz Dubrave

Sljedeći članak

Matea Jelić osvojila zlato na Olimpijskim igrama, Toni Kanaet broncu!

Preporučeno