White protiv otvorenog bodovanja: ‘Izgubili bi uzbuđenje i nestrpljenje’

Instagram

Ulaskom u novu godinu, počelo se spominjati kako bi moglo doći do promjene u načinu bodovanja, odnosno do uvođenja ‘otvorenog bodovanja’. Neki smatraju da bi to pozitivno djelovalo na borce, ali i na zanimljivost jer bi bilo manje kalkulacija.

Invicta FC takvu je priredbu već održala, a PFL se sprema na nešto slično. Dana White i UFC pak imaju nešto drugačije razmišljanje.

“Kad borba završi, ja imam neko mišljenje o tome tko je pobijedio i zašto. No, dok stojim s pojasom i čekam, ja ne znam čije će ime Bruce Buffer reći. On meni ništa ne kaže. Suci mu kažu, komisija odradi svoj posao, ali ja tamo stojim i čekam poput svih ostalih. Kad se odluka napokon izrekne, ja sam iznenađen ili oduševljen poput svih ostalih. Mislim da bismo otvorenim bodovanjem u potpunosti izgubili to uzbuđenje i nestrpljenje oko toga tko je pobijedio”, pojasnio je čelni čovjek UFC-a.

Ima drukčije razmišljanje od zagovaratelja otvorenog bodovanja te smatra kako ne bi bilo pozitivnih efekata na zanimljivost mečeva.

“Ako netko zna da je u prednosti dvije runde, on može slobodno cijelu rundu izbjegavati borbu i ne raditi apsolutno ništa. Ako mu tako nešto garantira rezultat s kojim je upoznat, onda bi mu bilo jasno da pet minuta samo mora biti što dalje od svog protivnika. To bi dovelo do jako puno loših trećih rundi” – objasnio je Dana pa zaključio:

“Na kraju svega, gledati borbu i iščekivati rezultat je zabavno. Nema smisla ikome to oduzeti”

Prošli članak

Dana poručio ilegalnim streamerima: 'Jedva vas čekam uhvatiti!'

Sljedeći članak

Gaethjea uskoro čeka nova borba, mogao bi ubrzo opet napasti titulu

Preporučeno
Total
0
PODIJELI