Čudesni ‘UFC 261’! Usmanov zadnji direkt slomio Masvidala, strašan nokaut Namajunas, dominacija ‘Bullet’

Huk s tribina ponovno je pratio borce, više od 15,000 ljudi je u Jacksonvilleu na Floridi imalo priliku pratiti pa vjerojatno i najbolju priredbu ove godine! ‘UFC 261’ nije razočarao, sve borbe u glavnom dijelu priredbe završile su efektno i vrijedilo je platiti ulaznicu za ovo!

Dobili smo novu prvakinju u slamka kategoriji, imamo staru prvakinju muha kategorije i starog prvaka velter kategorije, a večer je obilježio i stravičan lom noge te vjerojatni kraj karijere ‘All-Americana’. No, krenimo od glavne borbe priredbe…

Usmanov zadnji direkt za prvi Masvidalov poraz nokautom

‘Nigerijska noćna mora’ pokazala zašto je neosporni vladar veltera! Kamaru Usman (33, 18-1) početkom druge runde karakterističnim je zadnjim direktom nokautirao Jorgea ‘Gamebreda’ Masvidala (36, 35-14)! Bio je to prvi Masvidalov poraz nokautom u karijeri, a dosad je odradio velikih 49 profi mečeva.

U prvoj je rundi ‘Gamebred’ zauzeo centar oktogona i pokušao zaprijetiti Usmanu koji je čekao svoju priliku i dočekao te ga srušio. Bacio je Nigerijac par laktova, kao i Masvidal s poda, ali ubrzo su se ustali. Nakon toga je u stojci prošao jedan jak direkt u bradu Jorgea koji se samo nasmijao i pokazao da mu nije ništa, ali sigurno ga je osjetio.

https://www.instagram.com/p/CNqFal_JOra/

Ulaskom u drugu rundu Masvidal je krenuo malo bolje i pokušao napasti, a onda ga je dočekalo – ‘gašenje’! Karakteristični zadnji direkt pogodio ga je u bradu, ‘Gamebred’ je pao, a Herb Dean dao mu je sve šanse da se vrati, no nije uspio. Kamaru Usman ostao je prvak veltera i četvrti put zaredom obranio titulu.

– Jacksonville, rekli ste da želite nasilje. Nema na čemu. Prvo, želim samo reći hvala Jorgeu, bez nepoštovanja, iz moje ‘radionice’ izvukao je najbolje od mene. Trener je vikao na mene i govorio da se držim svojih osnova, a znam da sam s njima najbolji pound for pound borac na svijetu – rekao je Usman nakon meča i na kraju ipak dobio pljesak publike na Floridi te zakopao ratnu sjekiru s Jorgeom.

– Prvi put u karijeri me netko nokautirao pred svim prijateljima, navijačima i obitelji. Iznenadio me, mislio sam da ćemo više hrvati i bio sam spreman za 25 minuta hrvanja. No, pogodio me i zasluženo pobijedio. I poruka djeci, bio je to ubod komarca, tata je dobro i ubrzo se vraća kući – poručio je Masvidal nakon borbe.

Strašan nokaut ‘Thug’, Shevchenko dominira

A što nam je tek priredila Rose ‘Thug’ Namajunas (28, 10-4)! Bilo je tu svega prije meča, pa čak i političke izjave ‘bolje mrtav nego crven’, ali Amerikanka je pokazala koliko je dala za ovu priliku u kavezu.

Protiv sad već bivše prvakinje Weili Zhang (31, 21-2) slavila je nokautom strašnim lijevim high kickom! Nakon početnog ispitivanja snaga je ‘Thug’ iskoristila nepažnju Kineskinje koja nije ni blokirala udarac. Odsjeo je na glavi, a Weili je pala na koljena dok je Rose sve završila s par hammer fistova u glavu do prekida suca Keitha Petersona.

– Bog je ovo napravio. Ja jesam najbolja. Nisam vidjela da se miče, ali nisam bila sigurna da se neće vratiti pa sam ju završila s nekoliko hammer fistova. Nije bila moja namjera osobno napasti Weili, volim sve ljude i sve kulture na svijetu, a s ovim želim izgraditi MMA akademije diljem svijeta – rekla je Rose ‘Thug’ Namajunas koja je plakala u ringu s Joeom Roganom.

https://www.instagram.com/p/CNYOAtCpe-b/

– Mislim da se mogu vratiti jako brzo. Svjesna sam svega, Sudac je to prekinuo malo prebrzo – poručila je bivša prvakinja nakon poraza.

Nevjerojatan niz nastavila je i Valentina ‘Bullet’ Shevchenko (33, 21-3) koja je dominirala od samog početka meča. Pokušala je Jessica Andrade (29, 21-9) s rušenjem, ali uzvratila je Kirgistanka s još više rušenja. Umalo je sve završilo gušenjem u prvoj rundi, ali uspjela je Brazilka doći i do druge runde.

No, tad se sve nastavilo u istom tonu, a u drugom dijelu runde došlo je novo rušenje Shevchenko koja je nedugo nakon toga uspjela uhvatiti crucifix i laktovima završiti Brazilku na podu. Otplesala je svoj pobjednički ples i nakon meča poručila da je spremna za nove izazove.

Smith uništio živac Cruteu, lom noge Weidmana

U prvoj borbi glavnog dijela večeri je Anthony ‘Lionheart’ Smith (32, 35-16) došao do druge pobjede u nizu nakon što je doktor prekinuo meč protiv Jimmyja Crutea (25, 12-2). Mnogo je veće Australac izgledao u kavezu i odmah zauzeo centar oktogona i prvi napao middle kickom.

Smith je bio taj koji je kružio oko Crutea i gađao ga direktima, a nakon tri minute počelo je naoticati lice Australca ispod oka. I nedugo nakon toga, šok! Bacio je jaki leg kick ‘Lionheart’, a Cruteova je noga jednostavno propala i nije mogao stajati.

https://www.instagram.com/p/CNsj_3KpHvd/

Runda je završila, a očito je Anthony dobro pogodio živac protivnika jer ovaj nije mogao ustati kako treba nakon pauze između rundi i doktor je odlučio zaustaviti borbu.

Nakon njih su u kavezu bili Chris Weidman (36, 15-6) i Uriah Hall (36, 17-9), a meč je završio nesretnim lomom noge ‘All-Americana’ o čemu više možete pročitati OVDJE. Na uvodnoj je priredbi u povratničkom UFC meču izgubio srpski borac Stefan Sekulić (29, 12-4) o čemu više možete pročitati OVDJE, a sve rezultate možete pronaći u nastavku.

UFC 261 – rezultati

Kamaru Usman def. Jorge Masvidal via KO, R2 (1:02)
Rose Namajunas def. Zhang Weili via KO, R1 (1:18)
Valentina Shevchenko def. Jessica Andrade via TKO, R2 (2:19)
Uriah Hall def. Chris Weidman via TKO, R1 (lom noge, 0:17)
Anthony Smith def. Jim Crute via TKO (prekid doktora, 5:00)

Uvodna priredba

Randy Brown def. Alex Oliveira via submission (RNC), R1 (2:50)
Dwight Grant def. Stefan Sekulić via podijeljena odluka (29-28 x2, 28-29)
Brendan Allen def. Karl Roberson via sub (heel hook), R1 (4:55)
Pat Sabatini def. Tristan Connelly via jednoglasna odluka (30-27, 29-28 x2)
Danaa Batgerel def. Kevin Natividad via first-round TKO (0:50)
Kazula Vargas def. Rong Zhu via jednoglasna odluka (30-26, 29-28 x2)
Jeffrey Molina def. Aori Qileng via jednoglasna odluka (29-28 x2, 29-27)
Ariane Carnelossi def. Liang Na via TKO, R2 (1:28)

Prošli članak

Stefan Sekulić podijeljenom odlukom sudaca izgubio od Granta u povratničkom UFC meču

Sljedeći članak

Silva zna kako je to, 'Spider' podržao Weidmana: 'Poštujmo ovog ratnika, imaj vjere'

Preporučeno
Total
0
PODIJELI