Costa i Whittaker u ožujku za pojas privremenog prvaka?

Instagram

Odlazak Israela Adesanye (31, 20-0) u polutešku kategoriju mogao bi dovesti do okršaja za titulu privremenog prvaka srednje kategorije. Iako njegova borba s Janom Blachowiczom (37, 27-8) nije moguća do kraja ožujka sljedeće godine, Nigerijac ne krije kako želi napasti titulu poluteške kategorije.

Glover Teixeira (41, 32-7) će tako morati još malo pričekati, kao i Robert Whittaker (30, 22-5) za napad na titulu u srednjoj kategoriji. No, Australac bi mogao dobiti priliku za napad na titulu privremenog prvaka i to protiv Adesanyinog rivala, Brazilca Paola Coste (29, 13-1).

Sve je to potvrdio i Costin menadžer Walid Ismael za brazilski portal ‘Do Vale Tudo’. Whittaker je već jednom bio privremeni prvak kad je pobijedio Yoela Romera (43, 13-5), a kasnije je ta privremena titula preinačena i u pravu.

Whittaker je u jesen prošle godine izgubio titulu od Adesanye koji je kasnije obranio titulu protiv spomenutog Coste, a Australac je kasnije pobijedio Darrena Tilla (27, 18-3-1) i Jareda Cannoniera (36, 13-5) te je prvi na ljestvici izazivača.

Od UFC-a po ovom pitanju još ništa nije potvrđeno, a iako bi to bilo nepošteno prema Whittakeru i Teixeiri, ne bi to bilo ništa novo. Jer, zna se koji mečevi donose najviše zarade…

Prošli članak
Instagram

Hrgović Na ljestvici izazivača preskočio Andy Ruiza

Sljedeći članak

UFC 256: Svih 20 boraca prošlo vagu, pogledajte sučeljavanja

Preporučeno
Total
0
PODIJELI