Boksački savez prozvao suce za prevaru, javio se i Plantić: ‘Pokralo nas je u prvoj rundi, sudac dva puta nije brojao’

Foto: Instagram

Nismo zadovoljni s mečem, pokralo nas je jer u prvoj rundi je bio u dva teška nokdauna, a sudac nije brojao, rekao je Luka Plantić (29) nakon poraza od Meksikanca Rogelija Romera Torresa u osmini finala na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Podsjetimo, Luka je bio bolji u prvoj rundi te su tako odlučili i suci, dok su sljedeće dvije runde bile dosta izjednačene te se nije znalo na koju će meč stranu, a suci su odlučili dati drugu pa zatim i treću rundu u korist meksičkog borca.

– U drugoj rundi ne znam na koju foru je dobio 5-0. Treća isto tako, ali eto. Poraz je tu, pokralo nas je, ali idemo do Beograda na Svjetsko prvenstvo – rekao je Plantić.

Žestoko je reagirao i Hrvatski boksački savez koji je prozvao organizatore.

– Teška sudačka režija i prevara. Luka je u prvoj rundi bacao Meksikanca u nokdaun, snažno pogađao, a meksičkog boksača spašavao je sudac u ringu Tunižanin koji umjesto da broji Meksikancu, prekidao je borbu, zaustavljao Lukine nalete i davao predah uzdrmanom Romeru. Gospodo suci: Kubanac, Alžirac, Kazahstanac, Litvanac i Tajlanđanin, uz Tunižanina u ringu, oštetili ste Luku Plantića i oteli mu pobjedu!  Bravo Luka Hrvatsko Hrabro Srce, napravio si sve, protiv Meksikanca dao maksimum, protiv sudaca nisi mogao! Teška prevara u režiji sudaca, oteli su olimpijski san našem srčanom junaku – jasni su iz HBS-a.

A zadovoljan nije bio ni Plantićev trener Tomislav Bašić.

– Što reći… Iscrpljeni smo i tužni. Idemo doma. Dobro smo boksali, a sucu nisu to vidjeli ili to nisu htjeli vidjeti. Ne znam što reći osim da u 11. mjesecu imamo Svjetsko i nastavit ćemo trenirati za to.

Bilo kako bilo, Meksikanac nastavlja svoj put, dok Luka ide u nove pobjede.

Prošli članak

Luka Plantić izgubio u osmini finala Olimpijskih igara od Meksikanca Torresa

Sljedeći članak

Amanda Nunes neće braniti titulu 7. kolovoza: Pozitivna je na korona virus!

Preporučeno