Barbara Matić nije uspjela do bronce: Na ‘zlatni bod’ bolje se snašla Ruskinja Taimazova

Foto: Instagram

Svjetska prvakinja u judu do 70kg Barbara Matić (26) nije uspjela osvojiti brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju. Kroz repesaž je stigla do prilike, ali nažalost ju nije uspjela realizirati te je na ‘zlatni bod’ izgubila od Ruskinje Madine Taimazove.

Vidno umorna Taimazova tražila je način kako da se što manje umara te da pokuša doći do kojeg boda iz kontre, a to joj je uspjelo u ‘golden scoreu’ kad je nakon minute i pol dobro odgovorila Ruskinja.

Valja istaknuti kako je Ruskinja u polufinalu izgubila od Japanke Chizuru Arai gušenjem nakon 12 minuta i 41 sekunde. Bila je u nesvijesti, pomagali su joj liječnici, ali pridigla se i sa zatvorenim okom odradila meč za broncu i – slavila.

Splićanka je u bila slobodna u prvom kolu, a u osmini finala ipponom je prošla Portugalku Barbaru Timo (10-0). U četvrtfinalu joj je Austrijanka Michaela Polleres uzvratila za poraz u finalu Svjetskog prvenstva i pobijedila 1-0, a pobjedom protiv Talijanke Alice Bellandi ipponom (10-0) plasirala u meč za broncu u kojem je nažalost izgubila.

Prošli članak

'Croata' i Bakočević ipak u kavezu!? Forgač jasan: 'Taj meč želim organizirati. Barrio je već pristao, čeka se Vaso!'

Sljedeći članak

Luka Plantić izgubio u osmini finala Olimpijskih igara od Meksikanca Torresa

Preporučeno