‘Adesanya me otpratio na Instagramu, to će ga zaboljeti!‘

Phil “Megatron” Hawes (32, 11-2) dugo je tražio način za doći do UFC-a. Počeo je trenirati kod glasovitog Grega Jacksona pa je čak i od tadašnjeg timskog kolege Jona Jonesa bio najavljen kao budući svjetski prvak.

Kad te pohvali Jones, to ti otvori neka vrata, jasno. Pa je tako 2016. “Megatron” otišao na The Ultimate Fighter, gdje se već prije prve epizode pričalo o njemu kao zvijezdi sezone. No, u preliminarnoj borbi sredio ga je Andrew Sanchez, koji je kasnije iz showa izašao kao pobjednik te je i dalje član UFC-a.

https://www.instagram.com/p/COqfmX0pLab/

Otišao je u WSOF, gdje je ostvario jednu pobjedu i poraz, a novi UFC pokušaj došao je godinu nakon prvog, uz jednako loš ishod. Bilo je to u prvoj sezoni “Contender Seriesa”, kad ga je ružno nokautirao Julian Marquez, tim putem izborivši ugovor s najjačom MMA promocijom.

Uzeo je nakon toga dvije godine pauze, promijenio tim otišavši u Sanford MMA te se vratio 2019. putem tri pobjede u Bellatoru i Braveu, nakon čega je uslijedio novi Contender Series.

Drugi pokušaj bio je uspješan. Khadzhimurat Bestaev pao je u prvoj rundi, a onda su uslijedile i tri UFC pobjede. Posebno impresivna ona je posljednja, ujedno i najteže ostvarena, proteklog vikenda protiv Kylea Daukausa.

https://www.instagram.com/p/COos9ZZJlok/

Posebno impresivna jer je Hawes pokazao veliki napredak na polju kondicije. Tu je godinama kaskao, ponajviše zbog velike muskulature. Uspio je preokrenuti borbu nakon po mišljenju većine izgubljene prve runde. U trećoj je pokazao zavidne kondicijske kapacitete i dominantno slavio.

– Znao sam da mogu biti bolji. Mislim da sam imao previše očekivanja nokauta pa sam previše mahao oko njega. U drugoj i trećoj rundi sam napravio potrebne promjene i počeo ga pogađati direktom. Ovo je samo još jedno pero u mom šeširu, opasan momak poput Kylea. Imao je samo jedan poraz i borac je koji se ne predaje. Na ovaj način savladati nekoga takvog je velika stvar. Bilo je puno onih koji su govorili da ne mogu izdržati više od dvije runde. Sretan sam jer sam dokazao da i dalje mogu napredovati – rekao je Hawes nakon borbe.

https://www.instagram.com/p/CNXyv26JJ6d/

“Megatron” je spomenutu borbu prihvatio, iako je imao ugovoren okršaj protiv Derona Winna za 17. srpnja. Ta borba je i dalje u planu pa će Hawes vrlo brzo pokušati doći do 4-0. To vidi kao put prema Israleu Adesanyi (31, 20-1), prvaku srednje kategorije.

– Spreman sam za prvaka Adesanyu. Čekam ga. Bili smo na neki način prijatelji, a onda me on odjednom prestao pratiti na Instagramu. To me boli. Sad moram njemu nanijeti bol. Vraćam se u dvoranu čekati na Izzyja. Za mene nema dana odmora. Želim dati sve od sebe i postati svjetski prvak – kazao je za kraj dobro raspoloženi Phil.

Prošli članak

Gruzijska ninja: Najbolji sam udarač u UFC-u, Dajte mi Hollowaya!

Sljedeći članak

Opet promjena plana? 'Lewis ide na Ngannoua, a borba Stipe i Jonesa je moguća'

Preporučeno
Total
0
PODIJELI