Kruna rada Hrvatske MMA Unije: Reprezentacija nastupa na nadolazećem IMMAF Svjetskom prvenstvu

Foto: Saša Drobac

Osnovana je krajem 2020. godine, a u ove dvije godine postojanja Hrvatska MMA Unija na čelu s Draženom Forgačem, inače i čelnim čovjekom Fight Nation Championshipa i zagrebačkog American Top Teama, napravila je velike uspjehe. Hrvatska MMA reprezentacija nastupit će od 11. do 18. veljače iduće godine na Svjetskom prvenstvu u organizaciji IMMAF-a u Beogradu.

– Točno prije dvije godine osnovana je Hrvatska MMA Unija i od tada konstantno radimo na razvoju amaterskog MMA-ja. Održana su četiri turnira u amaterskom MMA-u te dva prvenstva države kroz koje su prošle stotine natjecatelja. Kruna našeg rada kroz Hrvatsku MMA uniju bit će biti odlazak reprezentacije na IMMAF svjetsko prvenstvo, najprestižnije natjecanje u amaterskom MMA-ju – rekao nam je predsjednik Hrvatske MMA Unije Dražen Forgač.

IMMAF je krovna organizacija amaterskog MMA-ja koja slavi desetu godišnjicu djelovanja, a kao što oni imaju odličnu suradnju s najjačom svjetskom MMA organizacijom UFC-om, tako Hrvatska MMA unija odlično surađuje FNC-om, najbrže rastućom organizacijom u ovom dijelu Europe. Mnoge smo amaterske nade slobodne borbe gledali na FNC-ovim amaterskim turnirima, a a mladi borci su s FNC-om dobili idealnu platformu za dokazivanje. Od samih amaterskih turnira gdje mogu napraviti prve korake u kavezu, ali uz prijenos na veliku scenu, preko ‘Armagedona’ gdje stvari već postaju ozbiljnije i izazovnije te gdje se prvi put mogu susresti sa svime onime što ih čeka u profesionalnom svijetu pa sve do ugovora Fight Nation Championshipom u ovom dijelu Europe.

Također, dolaskom Hrvatske MMA Unije vratila su se i državna natjecanja, a mnogo se napredovalo i na područjima usko vezanima uz sport – tako je osnovana sudačka organizacija na čelu sa Sašom Zorićem, dok je ogroman napredak napravila i cutman ekipa pod vodstvom Matije Blažičevića. Ne radi se ovdje samo o napretku hrvatskog MMA-ja, već je pod vodstvom Unije na čelu s Draženom Forgačem i u suradnji s ljudima iz regije došlo do velikog rasta popularnosti i kvalitete sporta u svim zemljama regije.

– Ja sam bio samo najpopularniji predstavnik, hrvatska MMA scena postoji zbog Dražena Forgača, Igora Pokrajca i Zelga Galešića, oni imaju klubove, rade s mladima, organiziraju natjecanja, što je važno da se mladi borci razvijaju i skupljaju iskustvo – rekao je legendarni Mirko Cro Cop Filipović na osnivanju Hrvatske MMA Unije u prosincu 2020. godine, a nije mogao bolje opisati stvari.

Na spomenutom će IMMAF-u nastupiti i hrvatska reprezentacija, a izbornik i trener Saša Drobac povest će najbolje hrvatske amatere put Beograda. A tamo sve može biti početak velikih stvari za mladiće koji će dobiti priliku braniti hrvatske boje – preko IMMAF-a su do UFC-a došli primjerice Magomed Ankalaev (30, 17-1-1), Umar Nurmagomedov (26, 15-0), Petr Yan (29, 16-4), nadolazeća mlada nada svjetskom MMA-a Raul Rosas Jr. (18, 7-0), Shavkat Rakhmonov (28, 16-0), Amanda Ribas (29, 11-3) i mnogi drugi.

Prošli članak

Vaso odgovorio Pejiću: 'FNC dolazi u Beograd 2023., dođi Filipe. Neće te nitko dirati osim mene'

Sljedeći članak

Lokas vukao ozljedu još od priprema za Sinanija, pokazalo se da je ozbiljnije: Presjekla mu se tetiva

Preporučeno
Total
1
PODIJELI