Sjajan UFC 273! Volkanovski uvjerljivo do obrane naslova, Sterling pobijedio Yana sumnjivom odlukom sudaca, a Khamzat i Burns opravdali očekivanja!

Foto: Instagram/YouTube/Screenshot

Fantastičnu priredbu smo gledali u Jacksonvilleu. Dobili smo ono što smo htjeli vidjeti, a to su uzbudljive borbe za naslov. UFC 273 donio nam je dvije borbe za pojas i to u bantam i perolakoj kategoriji. Oba borca su obranili svoje ‘zlato’, ali nije moglo proći bez kontroverzi.

Glavna borba nam je donijela dominaciju Alexandra Volkanovskog (33, 24-1) nad Korejskim Zombijem, Chan Sung Jungom. Od prvog gonga Volkanovski je pokazao da je osjetno kvalitetniji borac i samo je bilo pitanje vremena kad će doći završetak borbe. On je stigao pred sam kraj četvrte runde kad je Volkanovski priveo meč kraju te je obranio titulu prvaka u perolakoj kategoriji po treći put. Bila je to fantastična izvedba Australskog borca makedonskih korijena koji je pokazao da spada među najbolje ‘pound for pound’ borce svijeta.

Sunaslovna borba večeri donijela je ponovno kontroverze. Aljamain Sterling (32, 22-3) obranio je pojas u bantam kategoriji. Ovaj put gledali smo 5 rundi pravog rata. Dva najbolja bantamaša pokazali su da su s razlogom ovdje, a Sterling je ponovno bio bolji od Petra Yana (29, 16-3). Podijeljena sudačka odluka izazvala je podijeljene reakcije kod fanova i mnogi smatraju da je sudac trebao Ruskom borcu podignuti ruku. Prva runda je bila podjednaka dok je u drugoj Sterling bio osjetno bolji pa je to možda runda koja je bila ključna za pobjedu u ovom meču. Treća runda je također pripala Sterlingu zbog rušenja, Yan je svakako bio ispod razine na kojoj smo ga navikli gledati. Četvrta i peta runda su bile runde u kojima je Yan ostavio bolji dojam, ali nije uspio napraviti dovoljno da vrati pojas u svoje vlasništvo.

Meč koji je prethodio prije dvije borbe za naslov je onaj između Khamzata Chimaeva (27, 11-0) i Gilberta Burnsa (35, 20-5). Gledali smo 3 runde pravog rata, a Burns je pokazao da se Khamzat itekako može ugroziti. Nakon meča smo vidjeli da je Chimaev primio veliku štetu na svojem licu. No, Švedski borac čečenskih korijena pokazao je da pripada u elitnu skupinu boraca te je ipak slomio bivšeg izazivača za naslov u velter kategoriji. Mišljenja smo da će Chimaev ipak morati malo više uložiti u sebe da bi se borio s Usmanom ili Adesanyom.

Sve u svemu, gledali smo sjajnu priredbu, ali to je ono što smo i očekivali. Naravno vuku se repovi nakon nekih borbi, ali to je ono što ovaj sport i čini zanimljivim.

Rezultate cjelokupne priredbe možete pogledati ispod.

Glavni dio priredbe:

Alexander Volkanovski def. Chan Sung Jung via TKO – R4, 00:45

Aljamain Sterling def. Petr Yan via podijeljenom sudačkom odlukom (48-47 x2, 47-48)

Khamzat Chimaev def. Gilbert Burns via jednoglasnom sudačkom odlukom

Mackenzie Dern def. Tecia Torres via podijeljenom sudačkom odlukom (29-28 x2, 28-29)

Mark Madsen def. Vinc Pichel via jednoglasnom sudačkom odlukom (30-27 x2, 29-28) (live blog)

Preliminarni dio priredbe:

Ian Garry def. Darian Weeks via jednoglasnom sudačkom odlukom (29-28, 30-27 x2)

Anthony Hernandez def. Josh Fremd via jednoglasnom sudačkom odlukom (30-27 x2, 29-28)

Raquel Pennington def. Aspen Ladd via jednoglasnom sudačkom odlukom (29-28 x3)

Mike Malott def. Mickey Gall via KO – R1, 03:41

Aleksei Oleinik def. Jared Vanderaa via sub (scarf hold) – R1, 03:39

Piera Rodriguez def. Kay Hansen via jednoglasnom sudačkom odlukom (29-28 x3)

Julio Arce def. Daniel Santos via jednoglasnom sudačkom odlukom (30-27 x2, 29-28)

Prošli članak

Legenda i budućnost zajedno: Cro Cop i Robocop trenirali u Mirkovoj dvorani

Sljedeći članak

White nije zadovoljan ishodom meča Sterlinga i Yana: 'Mislim da su suci zeznuli, sve je u prvoj rundi'

Preporučeno
Total
1
PODIJELI