Cejudo se vraća iduće godine: Želi uzeti i titulu u perolakoj te postati ‘Quadruple C’

Foto: Instagram

Posljednji je put u kavezu bio u svibnju prošle godine kad je slavio protiv Dominicka Cruza (35, 23-3) nakon čega je otišao u ‘mirovinu’, ali izgleda da Henry Cejudo (34, 16-2) ne može mirovati.

‘Triple C’ već je ranije najavio mogući povratak, a bivši prvak u bantamu i muha kategoriji, a sad je odlučio kako će napasti i titulu perolake kategorije.

– Slušajte, Dana White je jedan od najvećih promotora svih vremena. On razumije velike borbe. Ako Henry želi to odraditi, a govori mi da želi te da je čak spreman braniti titulu nakon što pobijedi Volkanovskog. Dana White će onda to i omogućiti. Ali zapamtite, ako zaključim da Henry neće htjeti braniti titulu, ja neću biti uključen u sve ovo. Imam dugu povijest s Danom i nikad mu neću lagati. Henry je častan tip, on također ne bi lagao. Moram odraditi razgovore s Danom, Seanom Shelbyjem i Hunterom Campbellom, a svi oni moraju sjesti i sa Cejudom te porazgovarati – započeo je Ali Abdelaziz za MMA Fighting.

 Max Holloway (29, 23-6) je prvi izazivač nakon što je pobijedio Yaira Rodrigueza (29, 13-3), ali sad mu treba malo pauze prije novog napada na titulu Alexandera Volkanovskog (33, 23-1). I upravo tu priliku za Cejuda vidi Abdelaziz.

– Naravno da Max zaslužuje napad na pojas, ali mislim da je tajming odličan, jer Henry se može boriti u veljači, a Max bi se onda borio protiv pobjednika. Ako izgubi, može se vratiti u bantam. Neće se vraćati zbog jednog meča. On dolazi zbog borbe za naslijeđe, želi tri pojasa, ali na kraju dana, puno je dobrih borbi u bantamu, a i u ostatku perolake kategorije. On je kompetitivan, neće biti problema. Dokle god diše, on će biti natjecatelj.

Priča je zanimljiva, a sad je sve na čelnom čovjeku UFC-a i odluci o ovoj situaciji…

Prošli članak

'Savage' stao uz Miluna nakon Hrgine poruke: 'Marko je počeo trenirati boks zbog tog idiota, vratit će mu se'

Sljedeći članak

Babić ipak ulazi u ring još ove godine! 'Lako je ljudi, ako imate 'cojones'!

Preporučeno
Total
1
PODIJELI