St. Pierre o povratku i borbi protiv Usmana: ‘Mnogi bi me voljeli vidjeti na štitu’

Kamaru Usman (33, 18-1) je i 13. uzastopni put slavio u velteru čime je nadmašio legendarnog Georgesa St. Pierrea (39, 26-2) koji je imao 12 pobjeda zaredom. Nagađalo se da bi to moglo biti dovoljno da uvjeri Kanađanina na još jedan povratak u oktogon.

Nije se borio tri godine, a ističe da i dalje namjerava ostati van kaveza.

– Vratiti se i žrtvovati tri mjeseca života u trening kampu da bih došao do pobjede protiv Usmana? To nije nešto što me motivira. Mislim da trenutno ne postoji ništa što bi me natjeralo na povratak natjecanju. Nemam više motivacije za takvo što. Pokušajte se staviti na moje mjesto i vratiti se. Za početak, da bih se borio protiv Usmana, morao bih napustiti državu. Morao bih svoje trenere odvesti negdje drugdje, pronaći kamp, a onda tamo dovesti i sparing partnere. Napuštanje doma nije nešto na što sam spreman – objasnio je St. Pierre  za The Good Show pa nastavio:

https://www.instagram.com/p/CKzjd2zr7Fk/

– Zdrav sam i bogat sam. Uistinu me ne privlači izgubiti tri mjeseca života, prolaziti kroz sav taj stres, za pobjedu protiv Usmana. I kako vrijeme prolazi tako me to privlači sve manje i manje. Ne postoji borac koji bi me trenutno naveo na povratak. Uživam, dobro sam, a u formi ću biti uvijek jer nikad neću prestati trenirati.

Umirovio se u nizu od 13 pobjeda te nije jedan od onih koji su ‘zakasnili’. Iz prvog je umirovljenja izašao nakon sedam godina, a drugi put, kaže, to neće napraviti.

https://www.instagram.com/p/CKPqrS5FjjP/

– Čini mi se kao da puno ljudi želi vidjeti kako me iznose na štitu. Puno boraca je čekalo predugo da bi se umirovili pa su oni izneseni na štitu, ali mene to nikad nije privlačilo. Uvijek sam se želio boriti u svom najboljem izdanju, a sad sam u situaciji gdje se pitam jesu li moje najbolje godine iza mene. Mogle bi biti i takav se nemam namjeru natjecati. Znanje ti s godinama raste, ali fizički padaš. Imam 39 godina, uskoro 40. Moralo bi se dogoditi nešto uistinu posebno da se uspijem motivirati. Veliki sam fan sporta, redovno gledam borbe, ali uvijek u trenucima doživim kratku dozu stresa i sam sebi kažem kako nema šanse da to više ikad radim – zaključio je ‘Rush’.

Ni Usman, ni Khabib Nurmagomedov (32 29-0) neće nagovoriti St. Pierrea na povratak u kavez. On je sad sretni umirovljenik.

Prošli članak

Umirovio se 'Neboder'! Čovjek koji je pobijedio Miočića više se neće boriti

Sljedeći članak

Edwards: Covington bježi, pa vidite da ne spominje moje ime

Preporučeno
Total
0
PODIJELI