Ivan Erslan potpisao za UFC! Najbolji hrvatski poluteškaš borit će se u najjačem svjetskom kavezu

Foto: KSW/FNC/Instagram

Prije osam godina smo posljednji put gledali borce pod hrvatskom zastavom na UFC Fight Nightu 86 u Zagrebu, a u kavezu najjače svjetske MMA organizacije opet ćemo gledati Hrvata! Najbolji hrvatski poluteškaš Ivan Erslan (32, 14-3) potpisao je za UFC.

– Na moje veliko zadovoljstvo mogu konačno objaviti da sam potpisao ugovor s najvećom UFC organizacijom na četiri borbe. Ostvarili su mi se snovim iako je nekad izgledalo tako daleko. Bog je uvijek imao bolje planove za mene od onih koje sam ja krojio – napisao je hrvatski borac koji je s UFC-om potpisao ugovor na četiri borbe.

Borac iz zagrebačkog American Top Teama od 2019. godine borio se u najboljoj europskoj MMA organizaciji KSW-u gdje je i dva puta napadao pojas prvaka, a u posljednjem je meču nakon 54 sekunde ‘ugasio’ odličnog Ukrajinca Bogdana Gnidka (23, 10-2). Bila mu je to posljednja borba u ugovoru, a nakon pet godina suradnje istu nisu obnovili.

– Veliko hvala i Draženu Forgaču koji je uvijek stavljao moje interese ispred svojih pa tako i u ovom slučaju je gledao da sve ispadne najbolje i na obostrano zadovoljstvo. Mogu vam obećati da ću uvijek s ponosom predstavljati našu domovinu i dati zadnju kap krvi da izađem iz kaveza s podignutom rukom – napisao je.

Borio se Ivan paralelno i u najjačoj regionalnoj promociji Fight Nation Championshipu u čijem kavezu ima tri pobjede te se spominjalo kako će nastupiti na FNC 19 spektaklu u pulskoj Areni. Trebao se tamo, kako doznajemo, boriti protiv odličnog suparnika, ali poziv UFC-a je nešto što sanjaju svi borci.

Podsjetimo, hrvatsku smo zastavu u UFC-u gledali pokraj imena borkinje Ivane Petrović (30, 7-1), a u budućnosti ćemo to gledati pokraj imena i prezimena borca iz Obrovca. Ivan je trenutačno na pripremama u American Top Teamu na Floridi te ćemo ga uskoro gledati u kavezu.

Prošli članak

Bivši prvak u teškoj kategoriji je siguran da je Miočić jedini borac koji može poraziti Jonesa!

Sljedeći članak

Što se događa s ONE FC-om? Napustio ih je bivši dvostruki prvak i jedna od najvećih zvijezda

Preporučeno
Total
0
PODIJELI