UFC Fight Island 7: Slijed događaja

Instagram
Instagram

UFC Fight Island 7 isporučio je točno onako kako je oglašen. Fantastični glavni dio programa, istaknut glavnim događajem vrhunske klase. Max Holloway je u vjerojatno svojoj najboljoj verziji uvjerljivo pobijedio Calvina Kattara. Carlos Condit je dokazao da mu je još uvijek ostalo malo goriva u spremniku, a Li Jingliang je na brzinu zaustavio povratak Santiaga Ponzinibbia. Dosta toga nam je otkrio UFC Fight Island 7.

Dakle, postoji li još neka borba za Hollowaya prije napada za naslov prvaka? Je li vrijeme da Li Jingliangu uđe u prvih 10 velter kategorije?

Da bih odgovorio na ta pitanja – i nekoliko drugih stvari – poslužit ću se klasičnom metodologijom rezerviranja borbi Silva / Shelby iz UFC-a iz prošlih godina. To znači suprotstavljanje pobjednika protiv pobjednika, gubitnika protiv poraženih. Nadam se da će prateći taj model nekoliko ovih ideja zapravo prijeći sa stranice na Octagon. Sada, krenimo na borbe.

MAX HOLLOWAY

Ono što je Max Holloway (29, 22-6) učinio u subotu navečer bilo je nevjerojatno. Legitiman nastup bivšeg prvaka koji je promijenio igru. Vrsta ritma koji nikad prije nije bio viđen u ovom sportu, a vjerujem da takva vrsta borbe bude iznudila dugoročne promjene u MMA. Kako se budući protivnici budu borili s Hollowayem ako barem donekle nisu u stanju ispuniti njegov tempo? Ako ne mogu baciti više od 100 udaraca po rundi, kako će pobijediti borca ​​koji nikada nije srušen? Očito su Poirier i Volkanovski pronašli načine, ali to nije bilo lako. Sigurno bi mogao primiti za protivnika nekoga poput Zabita Magomedosharipova ili Chan Sung Junga, samo da ubije vrijeme. No s obzirom na to da Volkanovski protiv Ortege dolazi za samo nekoliko mjeseci, Holloway je već jasno dao do znanja da je jedini pravi prvi izazivač. Ako to znači trilogiju s ‘Velikim’? Neka tako bude. Max Holloway protiv pobjednika Volkanovskog / Ortege.

Instagram

CALVIN KATTAR

Nisam siguran da je itko pomislio da će Kattar (32, 22-5) uspjeti izdržati tempo nametnut od strane Hollowaya, ali tko je mogao predvidjeti da će Max biti toliko uvjerljivo bolji? Čini se gotovo sigurnim da će Kattaru trebati neko vrijeme da se izliječi i preispita svoje mjesto unutar kategorije. Ali, kad se vrati, trebalo bi ga čekati nekoliko čvrstih borbi. Iako bi okršaji s Joshom Emmettom ili Edsonom Barbozom bili dobar izbor, prava borba mora biti Calvin Kattar protiv Chan Sung Junga. Obojica imaju teške gubitke, ali lako bi se mogli vratiti u sukob s elitom uz pobjedu ili dvije.

instagram

CARLOS CONDIT

Dva veterana bore se da vide tko još ima nešto u rezervoaru. Ispostavilo se da je Carlos Condit (36, 32-13) imao samo malo više za dati u Octagonu. Brown je ušao u potrazi za borbom preko hrvanja, ali nije mogao napraviti puno štete, čak i kad je imao vrhunsku kontrolu. Condit je neprestano bacao udarce neovisno o tome što je Brown u boljoj poziciji. S dvije pobjede u džepu nakon duljeg teškog razdoblja, još ima nekoliko zanimljivih borbi za ‘Natural Born Killera’ u velter kategoriji. Donald Cerrone mi odmah padne na pamet kao sjajna borba. Ali Cerrone je rekao da se vraća u laku kategoriju nakon remija s Nikom Priceom prošle godine. Čini se da bi revanš s Robbiejem Lawlerom mogao biti izvrsna ideja.

Instagram

LI JINGLIANG

Ponzinibbio možda nije izgledao najbolje, ali samo zato što je ovo bila vraški lijepa izvedba Jinglianga (32, 18-6), koji je izgledao kao da je imao spreman odgovor na sve što Ponzinibbio baci, i je. Onaj lijevi kroše koji je poslao ‘Gente Boa’ u zemlju snova je prava ljepotica koju je lijepo pregledati iznova i iznova. To bi trebalo Jinglianga svrstati u priliku da se bori s još jednim od top 15 protivnika. Netko poput Vicentea Luquea, Goeffa Neala ili možda čak Alana Joubana. Ipak, volio bih vidjeti da UFC samo malo jače gura ‘Pijavicu’. Nije pobjednik protiv pobjednika, ali ne mogu ne gledati na borbu Li protiv Neala i ne vidim razlog zašto to ne bi bila napeta borba. Ponzinibbio je možda bio odsutan neko vrijeme, ali i dalje je bio veliko ime. Neka taj momentum nešto znači. Li Jingliang protiv Geoffa Neala čini se zajamčenom borbom večeri.

Instagram

Prošli članak

MMA (Mixed Martial Arts) - Mitovi i stvarnost

Sljedeći članak

O novoj UFC priredbi: Okršaj za ulaz u sam vrh veltera, Tunižanin u sunaslovnoj borbi

Preporučeno