[INTERVJU] Erslan jasno poručio: ‘Osjećam se kao favorit, znam da ću to i pokazati’

Foto: FIGHTROOM

Nakon što je studenom prošle godine izgubio u borbi za titulu poluteške kategorije u najjačoj europskoj MMA organizaciji KSW-u, Ivan Erslan (29, 9-1-1) vraća se u kavez. Tamo ga čeka borba protiv Przemyslawa Mysiale (38, 24-10-1) također bivšeg izazivača za titulu.

– Protivnik ima jaku puno iskustva i borio se sa stvarno kvalitetnim protivnicima. Obojica smo izgubili od Narkuna i mislim da je ovo naš put prema ponovnom napadu na titulu – započeo je Erslan.

POGLEDAJTE VIDEO: Ivan Erslan za FIGHTROOM

Riječ je o iskusnom Poljaku koji se posljednji put borio u listopadu prošle godine kad je krajem druge runde nokautirao Stjepana Bekavca (38, 19-11), a meč prije toga je izgubio od Tomasza Narkuna (31, 18-4), Ivanovog protivnika u zadnjem meču i KSW-ova prvaka u poluteškoj kategoriji.

– Ima svojih kvaliteta, ali smatram da sam kvalitetniji u svakom segmentu borbe počevši od stojke do partera. Ne plašim se ničega što će donijeti u borbu. Ima dobar lijevi kroše, studiozno smo ga proučili. Na podu je solidan, ako se ne varam – crni pojas iz jiu jitse. Vjerujem da sam bolji gdje god da borba ode – jasan je Ivan.

Foto: KSW

Nakon što je u prošloj borbi bio underdog, u ovoj je prema kladionicama veliki favorit. Na njegovu je pobjedu koeficijent 1,25, dok je na pobjedu Poljaka kvota 3,20. Spominje se kako bi pobjednik ovog meča opet mogao na – Narkuna.

– Favorit sam veliki po kladionicama, ali to je manje bitno. Bitno je kako se osjećam, a osjećam se kao veliki favorit i znam da ću to pokazati. Borba za titulu mi je manje bitna sad. Ne mogu reći da mi je nebitna, ali bitno je pobjeđivati i graditi sebe kao borca da budem što bolji i dosegnem svoj vrhunac, a onda će sigurno doći i borba za titulu.

Na rasporedu je devet borbi, a bit će to priredba koja će se održati pred nešto više od 5000 gledatelja u Ergo Areni u poljskom Gdanjsku, a sve počinje u 20 sati. Podsjetimo, Filip ‘Nitro’ Pejić (28, 15-4-2) ide na bivšeg prvaka perolake kategorije Salahdinea Parnassea (23, 14-1-1), dok Darka Stošića (29, 14-4) čeka meč protiv Michala Kite (41, 20-12-1).

Foto: KSW

– Card je stvarno sjajan, počevši od prve borbe. Dokaz tome je da sam ja već treća borba, a onda možete misliti koliko je jak card. Stošić i Pejić imaju dobre protivnike, posebno Pejić koji ima strašnog suparnika i odličnog bivšeg prvaka – jasan je Erslan koji zaključuje:

– Ali vjerujem u Pejića, on je stvarno kvalitetan borac i može se nositi s bilo kime na svjetskoj razini. Očekujem jedan tvrd meč i pravi ‘rat’. A Stošić vjerujem da će dobro proći s Kitom iako je upao short notice, vjerujem da će to riješiti.

Prošli članak

[INTERVJU] Filip Pejić prije najvećeg izazova dosad: 'Nije bio uvjerljiv kad je govorio, motiviraniji sam nego ikad!'

Sljedeći članak

Neće se valjda ponoviti UFC: Delija najvjerojatnije ostao bez protivnika, čeka se PFL

Preporučeno