Hrga ima novog protivnika?! Prvi put na bolje rangiranog

Instagram

Nakon što je u studenom slavio protiv Rydella Bookera (39, 26-4), Filip Hrgović (28, 12-0) je nakon kratkog odmora odmah nastavio s pripremama za novi meč, a u Zagreb je stigao i trener Pedro Diaz. A kako prenosi Dan Rafael, Hrga bi ubrzo mogao imati novog protivnika.

Sve vodi prema tome da će to biti Martin Bakole Ilunga (27, 16-1) koji je 16. teškaš na BoxRecovoj ljestvici, odnosno prvi bolje rangirani protivnik od Filipa Hrgovića! Bit će ovo veliki izazov za našeg teškaša, a otkriva se da bi se sve moglo dogoditi 17. ili 24. travnja.

Hrgović je prema BoxRecu 23. teškaš svijeta, dok je Bakole pet pozicija ispred njega i godinu dana je mlađi. U posljednjem je meču slavio protiv Sergeya Kuzmina (33, 15-2) koji je u ovom trenutku 35. na BoxRecovoj ljestvici teškaša. Nakon toga je prozvao Michaela Huntera (32, 19-1-1), ali to mu se izgleda neće ostvariti.

Kako je Hrgoviću prema ugovoru s Matchroomom ostala još jedna borba, mogao bi ovo biti svojevrsni putokaz za Eddieja Hearna o novom ugovoru. Hrgi će ovo svakako biti najveći meč u dosadašnjoj karijeri, a pobjednik ovog meča vjerojatno će dobiti uspon prema samom vrhu. Sad kreću prave stvari.

Prošli članak

Plazibat otkazao borbu i sprema se za povratak

Sljedeći članak

Canelo Alvarez idući mjesec brani dvije titule!

Preporučeno